2021. május 17., hétfőMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nincs tavaszi pótidőpont az érettségiken

Hirdetés

Nincs tavaszi pótidőpont az érettségiken

Leghamarabb 2021 októberében érettségizhetnek le azok a végzős középiskolások, akik koronavírus-fertőzöttként vagy kontaktszemélyként nem tudnak elmenni a május 3-án kezdődő írásbelikre. Emiatt azok a diákok járnak rosszul, akik szeptemberben már elkezdenék az egyetemet, főiskolát – érettségi bizonyítvány nélkül ugyanis senki nem juthat be a felsőoktatásba.

Bár napi egy-kétezer új fertőzött mellett nemcsak a teraszokokon, hanem akár otthon is elkaphatják a koronavírust az érettségizők (a kisebbek már több mint egy hete bejárnak az iskolákba, az alsó tagozatok és az óvodák április 19-én ugyanis megnyitottak), az érettségi szabályzat nem ad pótvizsga-lehetőséget. Az Oktatási Hivatal (OH) az Eduline érdeklődésére azt válaszolta:

A 2021. május-júniusi vizsgaidőszak speciális rendjét meghatározó kormányrendelet szerint ha a vizsgázó az érettségi vizsgán nem jelenik meg vagy a projektmunkáját határidőre nem nyújtja be, a javító vagy pótló vizsgára való utasításától el kell tekinteni, vizsgajelentkezését az adott vizsgatárgyból, vizsgatárgyakból törölni kell.

Kapcsolódó

Hirdetés

Érettségizők: veszélyes két hétre visszatérni az iskolába

Nem kevesen attól tartanak, hogy éppen az érettségire betegednek le vagy kerülnek karanténba.

A szabály nemcsak az előrehozott érettségire jelentkező (és visszalépést tervező) diákokat érinti, hanem az önhibájukon kívül „távolmaradókat” is. Ez elsősorban azoknak a végzősöknek rossz hír, akik idén felvételiznek egyetemre, főiskolára, de azok is rosszul járnak, akik korábban érettségiztek és idén csak egy vagy két tárgyból vizsgáznak újra, hogy magasabb pontszámmal indulhassanak neki a felvételinek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/28/erettsegi-2021-oktatasi-hivatal-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sűríti balatoni járatait a MÁV

Sűríti balatoni járatait a MÁV

A MÁV-Start már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjára …