2021. augusztus 3., keddMa Hermina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.03. Hermina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nincs szakmai egyetértés a harmadik oltás fajtájáról, de a Pfizer lesz a nyerő

Hirdetés

Nincs szakmai egyetértés a harmadik oltás fajtájáról, de a Pfizer lesz a nyerő

Orbán Viktor miniszterelnök július 16-án bejelentette, hogy augusztus 1-jétől lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét. A vakcina csak négy hónappal a második a oltás beadása után kérhető, de az oltóorvosok ettől eltérhetnek. Azt a helyet kell felkeresni, ahol az első két adagot megkapták az emberek, oltási sorrend pedig nincs, az idősek és fiatalok között nem lesz különbség. 

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az Indexnek adott exkluzív interjújában azt mondta, hogy az orvostudomány napi gyakorlatban használ olyan vakcinákat, amelyekből három adagra van szükség. A vakcinák klinikai vizsgálata és engedélyeztetése hagyományosan évekig tartó folyamat, vagyis a harmadik oltással összefüggő klinikai adatokat jelenleg is gyűjtik a szakértők. Hozzátette: Németországban és az Egyesült Királyságban például AstraZenecára is adnak Pfizert, és fordítva. Merkely professzor érthetőnek tartja, hogy a Pfizer gyógyszergyártócég azt szeretné, ha a harmadik oltás is Pfizer lenne, de ő szakmailag kitart amellett, hogy az mRNS-oltással rendelkezők vektorvakcinát kapjanak, és fordítva. 

Korábban Vereckei Péter, a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, nem értékelték a 3-as fázisú klinikai vizsgálatában a különböző oltóanyagok kombinálását, valamint a vakcina jelenlegi hatósági engedélye nem tartalmazza az oltóanyagok felcserélhetőségét.

A Pfizer és a BioNTech cég július 8-án adott ki egy sajtóközleményt, amelyben ismertették, hogy vakcinájuk harmadik (emlékeztető avagy booster) dózisával végzett folyamatban lévő vizsgálat biztató eredményeket ad: hat hónappal a második dózis után adva az előzőekben megismerttel összhangban álló biztonságossági profilt ad, miközben a vad típussal és a béta variánssal szemben 5-10-szer nagyobb vírus semlegesítő ellenanyagszintet biztosít, mint ami a két oltás után kialakul. A tíz nappal ezelőtti közleményben azt is hangsúlyozzák: a harmadik oltás delta variáns elleni hatásának igazolásán jelenleg is dolgoznak. 

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/20/nincs-szakmai-egyetertes-a-harmadik-oltas-fajtajarol-de-a-pfizer-lesz-a-nyero/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerelmi bánatában gyújtogatni kezdett egy férfi Csepregen

Szerelmi bánatában gyújtogatni kezdett egy férfi Csepregen

A csepregi önkormányzati tűzoltóság egy hete számolt be arról, hogy a helyi hídépítéséhez használt anyagokat szándékosan …