2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nézőpont: Karácsony-ellenes hangulat van Budapesten

Hirdetés

Nézőpont: Karácsony-ellenes hangulat van Budapesten

Mráz Ágoston Sámuel szerint jelenlegi eredmények alapján nem lenne többsége Karácsony Gergelynek, Karácsony-ellenes hangulat van a fővárosban. „A 33 fős közgyűlésben 10 mandátum a Fideszé, 10 a Tisza Párté, így Karácsony Gergely nem tudná irányítani a fővárost, ellenben Vitézy Dávid jobban tudna alkalmazkodni a kialakult helyzethez”– magyarázta, majd hozzátette: eszerint a Fidesz támogatottsága a legmagasabb Budapesten, amit a közgyűlésben Szentkirályi Alexandra fog megerősíteni.

A kormánypárt 45 százalékos eredményét a ciklus felénél nagy eredménynek tartja, a mandátumok 52 százalékának megszerzésével – idézi a Nézőpont Intézet közleményében, a ma reggeli elemzésükben pedig megjegyezték, hogy ez a támogatottság egy országgyűlési választáson 135 mandátumot jelentett volna. Szavai szerint ennek a pártstruktúrának a mentén fognak alakulni a pártmozgások a 2026-ig. Az európai parlamenti választásokat illetően, hogy a hasonlóan békepárti kormányok győzedelmeskedtek, míg a német, és francia vezetés alulmaradt a küzdelemben. 

Lomnici Zoltán, Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány tudományos igazgatója szerint fontos mozzanat a jobboldal előretörése a franciáknál, az olaszoknál és a spanyoloknál is. „A tegnapi európai szinten is fölényes a győzelem”– értékelte. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/10/nezopont-valasztas-ertekelo-kerekasztal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több az egyedülálló apa Magyarországon

Jelentősen emelkedett az egyedülálló apák száma itthon, egy felmérés szerint már 64 ezer férfi neveli …