2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Népszavazást kezdeményez a Pedagógusok Szakszervezete

Hirdetés

Népszavazást kezdeményez a Pedagógusok Szakszervezete

A kérelmet március 14-én reggel nyújtották be a Nemzeti Választási Irodához, a szakszervezeti vezetők az alábbi öt kérdésre kértek jóváhagyást:

  1. Egyetért-e Ön azzal, hogy állami fenntartású általános iskolát csak a felvételi körzet szerinti településen megtartott helyi népszavazás támogató döntése esetén lehessen megszüntetni?
  2. Egyetért-e Ön azzal, hogy köznevelési intézményben tanórai foglalkozást csak pedagógus-munkakör betöltéséhez szükséges szakképzettséggel rendelkező személy tarthasson?
  3. Egyetért-e Ön azzal, hogy köznevelési intézményben 5. évfolyamtól tantárgyat csak az adott tantárgynak megfelelő szakos tanár tanítson?
  4. Egyetért-e Ön azzal, hogy a tanuló a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 6. mellékletben meghatározott testneveléssel együtt számított heti óraszáma három órával csökkenjen?
  5. Egyetért-e Ön azzal, hogy a helyi tanterv a tanórai foglalkozások időkerete harminc százalékának felhasználásáról rendelkezzen?

Totyik Tamás kiemelte: ezeket a kérdéseket azért tették fel, mert szeretnék elérni, hogy a diákok munkaterhei radikálisan csökkenjenek, továbbá ily módon szeretnék megteremteni annak a lehetőségét, hogy egy új típusú tanterv jöhessen létre.

Enyedi Gábor, Gosztonyi Gábor, Totyik Tamás és Szabó Zsuzsa

Enyedi Gábor, Gosztonyi Gábor, Totyik Tamás és Szabó Zsuzsa

Hirdetés

Fotó: Karip Tímea / Index

Gosztonyi Gábor hangsúlyozta, a kormány pilorendszer jeleggel harminc kistelepülésen lévő nevelési-oktatási intézményt szeretne összevonni, az unió erre forrást is biztosítana.

„Ha már államosították az oktatást, legalább azt engedjék meg, hogy a helyi társadalom dönthessen arról, hogy a településen a tanítás megszűnik-e” – jelentette ki Gosztonyi Gábor. Az érdekvédő hozzátette: úgy látják, hogy rendelkeznek akkora civil bázissal, hogy a 200 ezer aláírás összejöjjön.

Példátlan összefogás indult

Idén 175 éves a 48-as forradalom és szabadságharc. Ebből az alkalomból […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/03/14/pedaggusok-szakszervezete-nepszavazas-kezdemenyezes-nemzeti-valasztasi-bizottsag-oktatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így emlékezik Ragályi Elemérre a Filmio

Zolnay Pál rendező és Ragályi Elemér operatőr Fotográfia (1972) című filmje a fikciós dokumentumfilmek csúcsalkotása, …