2020. október 28., szerdaMa Simon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.28. Simon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Népszavazás dönthet az agárdi szabadstrandról

Népszavazás dönthet az agárdi szabadstrandról

A választási bizottság jóváhagyta a gárdonyi ellenzéki képviselők helyi népszavazási kezdeményezését, amely többek között arra vonatkozik, hogy az agárdi szabadstrandot elidegeníthesse-e az önkormányzat.

Az ATV-nek Eötvös Pál ellenzéki önkormányzati képviselő elmondta, hogy a népszavazás kezdeményezése előtt konzultációt tartottak Gárdonyban. Ennek során igyekeztek felmérni a helyi lakosság körében, hogyan viszonyulnak az Agárd és Gárdony között található partszakasz eladásához, illetve beépítéséhez.

Kapcsolódó

Küzdenek a Velencei-tóért, bár a polgármester szerint nem is léteznek

A Velencei-tónál jártunk, ahol tart az utószezon és a küzdelem a tó körüli zöldterületek megóvásáért. A beépítéspárti fideszes polgármester szerint nincs itt semmi látnivaló.

Az ellenzéki képviselők a nemzeti konzultáció mintájára konzultációs lapokat készítettek, amelyeknek több mint a fele vissza is érkezett. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy a lakosok nem akarják, hogy a városvezetés eladja a területeket.

Ez tulajdonképpen egy vélemény-szondáztatás volt, amiből az jött ki, hogy az itt élők több mint fele úgy gondolja, meg kell tartani a strandokat szabad partszakasznak, nem pedig szállodát és lakóparkot kell építeni rájuk

– összegezte Eötvös Pál.

Kapcsolódó

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/06/helyi_nepszavazas_donthet_az_agardi_szabadstrand_ugyeben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az európai minimálbér bevezetését javasolja az Európai Bizottság

Az európai minimálbér bevezetését javasolja az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság az európai minimálbérekre vonatkozó uniós javaslatot terjesztett elő az EU-s munkavállalók tisztességes …