2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nemzetközi terjeszkedésre fordítja nyereségét a Duna Group

Hirdetés

Nemzetközi terjeszkedésre fordítja nyereségét a Duna Group

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján június 25-én megjelent a Duna Aszfalt Zrt. összevont beszámolója, mely szerint a hazai és közép-európai infrastruktúra fejlesztés meghatározó cégcsoportja a tavalyi évben 261 milliárd forintos összevont nettó árbevételt könyvelhetett el a tavalyelőtti 242,6 milliárd forintos forgalom után – írja a Magyar Építők.

A hat országban jelen levő Duna Group eredménykimutatásából kitűnik, hogy az adózott eredménye tavaly jelentősen növekedett. A 2022-ben elért 13,2 milliárd forint után 2023-ban 41,7 milliárd forintra rúgott ez az összeg. Ezzel együtt a tulajdonos Szíjj László 5 milliárd forintos osztalékot vett ki.

A lap megkeresésére a társaság erre azt a kommentárt adta, hogy a rendelkezésre álló forrásokat a tulajdonos visszaforgatja a cég saját erőforrásainak fejlesztésére és a nemzetközi terjeszkedés kiadásainak fedezésére.

Hirdetés

Szerintük erre enged következtetni a cégcsoportnak az összevont beszámolóból kirajzolódó összetétele: többek közt a Banimex és a WKS Duna Polska révén Lengyelországban, a Duna Constructii révén Romániában, a Rail-Via International révén Bulgáriában is jelen van a cégcsoport, igaz utóbbi megszűnés alatt állt a legutóbbi információk alapján. Ugyanakkor a GED Africa révén szakmai és befektetői partnerként egy nagy jelentőségű afrikai infrastrukturális beruházásnak is részese a Duna Group.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/27/duna-group-nemzetkozi-terjeszkedes-budapesti-ertektozsde/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dübörög a paksi beruházás, Szijjártó Péter a Roszatom vezetőivel tárgyalt Isztambulban

Dübörög a paksi beruházás, már kilencszáz ember dolgozik a helyszínen, és ez a szám folyamatosan …