2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nemrég még a Jobbik frakciójában volt, most a DK-hoz ment, mi történt?

Hirdetés

Nemrég még a Jobbik frakciójában volt, most a DK-hoz ment, mi történt?

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltként a 2022-es választások előtt arra kérte a hatpárti összefogás szereplőit, hogy roma származású politikusok is kapjanak befutó helyet a közös listán. Ennek a Jobbik is eleget tett, így jutott Varga Ferenc az Országgyűlésbe.

Varga Ferenc 2023. január 6-án jelentette be, hogy kilép a Jobbik parlamenti frakciójából, és függetlenként folytatja munkáját. Arra a kérdésünkre, hogy miért döntött így, elmondta:

A legfőbb oka az volt, hogy a párt a saját ügyeivel foglalkozott, és nem a választókkal. Ha a választáson a szavazatszám a kormányváltáshoz kevés is volt, nem tehetjük meg, hogy folyamatosan a párt belügyeivel és belharcokkal foglalkozzunk. Ebből nem láttam kiutat. A saját magam területén mindent megtettem, jártam az országot, építettem a Becsülettel a Cigányságért Egyesületet, de azok a politikusok, akik több éve a parlamentben ülnek, gyakorlatilag nem csináltak semmit.

Gyöngyösi Márton, a párt elnöke azt kérte Varga Ferenctől, hogy adja vissza a mandátumát, miután pedig kiderült, hogy a politikus a Demokratikus Koalíciónál folytatja, a Jobbik úgy reagált, hogy „lopott mandátummal építene romapolitikát Gyurcsány”.

Hirdetés

Varga Ferenc leszögezte, hogy szeretne úriember maradni, nem kíván olyan hangnemet megütni, mint a Jobbik, de kifejtette: „Volt itt egy olyan választás, ami különbözött az eddigiektől, közös listája volt az ellenzéknek. Gyöngyösi Márton szerint a Jobbiktól és a jobbikos szavazóktól kaptam a mandátumot, de ez nem így van, a közös ellenzéki szavazóktól kaptam a mandátumot. Az a közösség, amelyik korábban még létezett a Jobbikban, ma már nincs.”

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/03/09/varga-ferenc-demokratikus-koalicio-dk-jobbik-orszaggyules-parlament-ellenzek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor három témát tart fontosnak

Orbán Viktor három témát tart fontosnak

Már majdnem otthon, de azért még nem teljesen. Hazaérkezés előtt egy belgrádi kitérő: hamarosan találkozó …