2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem túl fényes jövőt jósol a WHO

Hirdetés

Nem túl fényes jövőt jósol a WHO

A WHO egészségügyi szervezet becslése szerint 2050-re már 2,5 milliárd ember él majd a világon valamilyen szintű halláscsökkenéssel, aminek hátterében az egyébként elkerülhető, magas egészségkockázattal járó, túl hangos zenehallgatás is áll – derül ki az Amplifon hallás hónapja alkalmából készült összefoglalójából.

Felesleges kockázat

A nem megfelelő zenehallgatás okozta kockázatnak egymilliárd fiatal van kitéve napjainkban, ami később magasabb egészségügyi ellátási költségeket, csökkent munkaképességet és a mentális egészség romlását is magával hozhatja. 

A tapasztalatok szerint ma Magyarországon a lakosság mindössze egy százaléka megy el hallásszűrésre, holott sokkal nagyobb azoknak a száma, akik előbb-utóbb hallássérülést szenvednek el.

A szakemberek szerint lehet biztonságosan is zenét hallgatni. A halláskárosodás elsősorban az okoseszközökön történő lejátszási szokásokból, a nem megfelelő fülhallgató kiválasztásából vagy hangos zenét játszó szórakozóhelyek és koncertek látogatásából adódhat. Ezeknek a károsító hatásoknak jelenleg már közel egymilliárd fiatal van kitéve a világon.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/03/03/hallas-hallaskarosodas-egeszsegmegorzes-hallasvizsgalat-hallokeszulek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Növekszik a Játékoskártya regisztrációt biztosító értékesítőhelyek száma

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230327-novekszik-a-jatekoskartya-regisztraciot-biztosito-ertekesitohelyek-szama-mar-4300-helyen-erheto-el.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …