2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem szerepel, de nem is szerepelhet egymás mellett Karácsony és Márki-Zay a szavazólapon

Hirdetés

Nem szerepel, de nem is szerepelhet egymás mellett Karácsony és Márki-Zay a szavazólapon

A második forduló szavazólapjai – három névvel (Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely) – már nyomdában vannak – értesült az Index.

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter kezdeményezésével összhangban a Párbeszéd kért módosítást, de az Országos Előválasztási Bizottság nem fogadta el.

Ha valaki mégis visszalépne, akkor annak a nevét majd filctollal húzzák le a szavazólapról, ezt azonban csak vasárnapig teszik meg, vagyis addig Karácsony Gergelynek és Márki-Zay Péternek el kell döntenie: ki lép vissza a másik javára.

Hirdetés

A főpolgármester és a hódmezővásárhelyi polgármester az előválasztás első fordulója után egyeztetett arról, hogy miniszterelnök-jelöltként és miniszterelnökhelyettes-jelöltként együtt indulnak tovább a második fordulóban. Hétfőn bejelentették: kezdeményezik, hogy egymás mellett szerepelhessen a nevük a szavazólapon. A két politikus együttműködése egyértelműen az első fordulót megnyerő Dobrev Klára győzelmét akadályozná meg.

Az Index úgy tudja, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter csütörtökre hozhat végleges döntést az együttműködésük formájáról, és az is kiderülhet, hogy ki is lép vissza végül.

Az előválasztás lebonyolítását segítő Civil Választási Bizottság elnöke, Magyar György az Indexnek arról beszélt: kizártnak tartja, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter együtt szerepeljen a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójának szavazólapján. Azt is mondta: ha két jelölt együttműködik, és arról politikai döntés születik, azzal nincs semmi baj, de azt nem lehet mások rovására tenni, illetve nem lehet a játékszabályokat játék közben átírni.

Magyar György hangsúlyozta: ha Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/05/nem-szerepel-de-nem-is-szerepelhet-egymas-mellett-karacsony-es-marki-zay-a-szavazolapon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Prostituáltat csinált egy 13 éves kislányból,  barátaival többször megerőszakolta

Prostituáltat csinált egy 13 éves kislányból, barátaival többször megerőszakolta

Szexuális erőszak és emberkereskedelem miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészség egy 17 éves fiú …