2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem olyan könnyű az idei matekérettségi

Hirdetés

Nem olyan könnyű az idei matekérettségi

A matekból középszinten vizsgázók két feladatsort kapnak: az első 10–12 feladatot tartalmaz, ezek megválaszolásához alapfogalmakat, definíciókat, egyszerű összefüggéseket kell ismerniük. 

Nem könnyebb a tavalyinál

Ebben a feladatlapban előfordulhat néhány igaz-hamis állítást tartalmazó vagy egyszerű feleletválasztós feladat is, de a feladatok többsége nyílt végű. Az első feladatlap megoldására 45 percet kaptak a diákok, ha letelik az idő, a felügyelő tanárok összeszedik a lapokat, majd indul a vizsga második része.

Az Eduline-nak nyilatkozó szaktanár szerint idén több olyan feladat is van, amelyben a diákoknak több kérdésre is válaszolniuk kell.

Idén nem a megoldás menetére lehet részpontokat kapni, hanem konkrét részkérdések vannak. Ezenfelül sok olyan feladat is bekerült az első tesztbe, ahol – vagy készen kapott, vagy megrajzolandó – ábrákkal kell dolgozniuk az érettségizőknek. Illetve van valószínűségszámítás és kombinatorika is a feladatsorban, ez pedig nem minden diák kedvence

Hirdetés

– mondta. A matektanár szerint az előző évekhez képest nem olyan könnyű a feladatsor.

Két részből áll a vizsga második része

Az új autók […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/03/matekerettsegi-feladatsor-matematika-tanar-diak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy mágus már januárban megjósolta Berki Krisztián halálát

Januárban a Metropolnak nyilatkozó Iszet Boszorkány Főpapnő és Mágus pontos jóslatot mondott a Berki Krisztián …