2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem minden kollégistának kell kiköltöznie

Hirdetés

Nem minden kollégistának kell kiköltöznie

Több tízezer felsőoktatási hallgatónak vasárnap délutánig el kellett hagynia a kollégiumokat. Még múlt hét hétfőn jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a koronavírus elleni védekezés részeként a felsőoktatási kollégiumokat be kell zárni, illetve az oktatás digitális formában folytatódik.

A HÖOK sajtófőnöke szerint szinte minden kollégiumban gond nélkül történt a költözés, a diákok mindenüket összepakoltak, a bejáratnál a szüleik vagy barátaik várták őket, hogy segítsenek nekik a hazaköltözésben. (Bár voltak olyan diákok is, akik nehezen fogadták a kormányfői bejelentést, és a hírre reagálva szétvertek néhány szobát a BME kollégiumában.)

Nem mindenki ment haza

A kollégiumban csak azok maradhattak, akiknek erre rektori engedélyük van, jellemzően azért, mert a járvány elleni védekezésben vesznek részt önkéntesként.

Az oktatás viszont nem áll le, hétfőtől indul a digitális munkarend, újra interneten keresztül tartják meg az órákat

Hirdetés

– számolt be a helyzetről Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke. 

A múlt héten még nyugtalanok voltak a diákok. Kétséges volt, hogy akiknek személyes jelenlétet igénylő órái vannak, akár 100–200 kilométeres távolságból hogyan tudnak majd beérni és még este 20.00 óra előtt az otthonukba vissza is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/17/sokan_nem_koltoznek_ki_a_kollegiumbol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elkészült a 87-es főút Kőszeg és az országhatár közötti szakasza

Csütörtök déltől már egy új határátlépési ponton keresztül, új nyomvonalon haladhat a forgalom Kőszeg és …