2023. március 31., péntekMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 350,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.03.31. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 350,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem lesz érdemes márciustól kocsival az ágfalvai határátkelőhöz menni

Hirdetés

Nem lesz érdemes márciustól kocsival az ágfalvai határátkelőhöz menni

Március 1-jétől már nem lesz érdemes a Magyarországról Ausztriába ingázó helyieknek az Ágfalvánál lévő határátkelőn keresztül megközelíteniük bécsújhelyi vagy nagymartoni munkahelyüket. Az Ágfalvával szemközti kis település, Schattendorf (Somfalva) polgármestere ugyanis megtalálta a megoldást, amivel jelentősen lecsökkentheti az ott lakók életét kifejezetten megkeserítő átmenőforgalmat. 

A lakosság közlekedésbiztonsága a legfontosabb!

Hirdetés

Ezzel a címmel adott ki nyilatkozatot Thomas Hoffmann polgármester, amelyben jelzi, hogy közvetlenül a határvonal mentén, az osztrák oldalon fekvő temető melletti utat gyalogosövezetté nyilvánítja, azaz gépkocsival oda nem lehet behajtani.

Mivel mindkét uniós tagállam a schengeni övezetbe tartozó ország, a köztük lévő határátkelőhelyet nem lehet lezárni, ezért született meg a gyalogosövezet kijelölésének ötlete. A határon való átkelési korlátozással szemben – Schattendorf polgármestere szerint – a sétálóövezet kijelölésére van hatásköre az önkormányzatnak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/20/schengeni-hatar-ausztria-atkeles-lezaras-ingazok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tízmillió forintnyi cigaretta lapult a csomagtartóban

A 27 éves férfi által vezetett német rendszámú személyautó csomagterében 5116 doboz magyar adó- és …