2020. december 4., péntekMa Ferenc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.12.04. Ferenc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem lelkesednek a középiskolák az újabb digitális átállásért

Hirdetés

Nem lelkesednek a középiskolák az újabb digitális átállásért

Múlt héten a járvány miatt újabb korlátozó intézkedések léptek életbe Magyarországon, így például a középiskoláknak nyolcadik osztálytól felfelé át kellett térniük a digitális oktatásra.

Iskolaigazgatók mondták el az Indexnek, ők a gyakorlatban pontosan hogyan értelmezik az új rendeletet. 

Kapcsolódó

Orbán: Szigorítunk, bezárjuk az éttermeket, stadionokat és középiskolákat

Kijárási és gyülekezési tilalom jön kedd éjféltől, ha a parlament megszavazza a felhatalmazást.

Hirdetés

Mennyire volt küzdelmes a váltás a tavaszihoz képest? 

Rápli Róbert: A kollégáimnak már a tavaszi online váltást is sikerült szinte zökkenőmentesen megoldaniuk. Persze azóta sok tapasztalattal gazdagodtunk, szélesedett a módszertani eszköztárunk, újabb digitális oktatási platformokat ismertünk meg. Mindezen tudás birtokában biztos vagyok benne, hogy problémamentes lesz a mostani átállás is. Ettől még bízom benne, hogy nem tart sokáig az online tanítás. 

Horányi Gábor:  Mi már tavasszal is professzionálisan, házon belül alapvetően pozitív fogadtatással megoldottuk a digitális átállást. Így ez szakmai, pedagógia szempontból nálunk már akkor sem okozott különösebb törést, ugyanúgy tudtunk haladni. A gyerekek egy része így ráadásul hatékonyabban tudott tanulni, nem is beszélve az utazással töltött idő megspórolásáról.

Alapítványi iskolaként azért sem panaszkodom, mert elég jók a felszereléseink, az erőforrásaink, a kommunikációs és az egyéb lehetőségeink.

Ezért nagy változásokat a digitális oktatás terén nem tervezünk. Persze a digitális oktatás ettől még nem kevésbé lesz megterhelő műfaj. Arról nem is beszélve, most nem elég a diákokat tanítani, hiszen ott húzódnak a háttérben a járvány okozta családi problémák. A digitális térben azt is meg kell oldani, hogy a gyerekek lelkével is tudjunk foglalkozni. Ez szintén komoly kihívás, amit most le kell küzdeni.

A tantestület tagjai és a diákok hogy élik meg az új rendet? Összességében milyen a hangulat és a szabályok fogadtatása az iskolában?

R.R.: Tapasztalatom szerint mind a diákok, mind a pedagógusok szeretnek bejárni az iskolába, mindnyájunknak igen fontosak a személyes kapcsolatok, a közvetlen konzultációk.

Így általában nem lelkesedünk a digitális átállásért.

Rápli Róbert

Rápli Róbert

Fotó: Nagy Zoltán / Nyugat.hu

Ugyanakkor rosszabbra számítottunk, azt prognosztizáltuk, hogy már hetekkel korábban bezárják az iskolát. Vagyis némi öröm az ürömben, hogy a tanév egyharmadát annak rendje szerint elvégezhettük. Ebben az időszakban mindössze két osztályunknak rendelt el az Operatív Törzs átmenetileg digitális oktatást.

H.G.: A diákság […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/16/kozepiskolak_digitalis_atallas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb mentős halt meg a koronavírus miatt

Újabb mentős halt meg a koronavírus miatt

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Facebook-oldalán adott hírt arról, hogy egy újabb kollégájuk vesztette életét a koronavírus …