2020. augusztus 14., péntekMa Marcell napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.14. Marcell Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem hajlandók elítélni a baloldali pártok a Vidnyánszky Attilát vagyonelkobzással fenyegető Gyurcsány Ferencet

Nem hajlandók elítélni a baloldali pártok a Vidnyánszky Attilát vagyonelkobzással fenyegető Gyurcsány Ferencet

Hiába fenyegette meg a kommunista diktatúrákat időző módon Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját, a baloldal nem hajlandó elítélni Gyurcsány Ferencet. Az Origo megkérdezte a szemmel láthatóan radikalizálódó baloldali pártokat az ügyben: válasz azonban egyiküktől sem érkezett, még az egykori ellenség, a 2006-os szemkilövetések és más botrányok miatt Gyurcsány Ferencet korábban sokat bíráló Jobbik sem reagált. A Demokratikus Koalíció elnöke mára teljesen uralma alá hajtotta a baloldali pártokat, akik még egy ilyen vállalhatatlan ügyben sem mernek szembemenni vele. 

Miután Gyurcsány Ferenc példátlan módon fenyegette meg a Nemzeti Színház igazgatóját, kérdéseinkkel a baloldali pártokhoz fordultunk.

Kiállnak gyűlölködő vezetőjük mellett

Azt szerettük volna megtudni, mennyire vállalható számukra szövetségesük megnyilvánulása. Éppen ezért megkérdeztük a Momentumtól, a Jobbiktól, az MSZP-től és az LMP-től, hogy:

  1. Egyetértenek-e Gyurcsány Ferenc megnyilvánulásával, miszerint kormányváltás, illetve hatalomra jutása esetén földönfutóvá tenné (vagyonelkobzással kívánja büntetni) Vidnyánszky Attilát?
  2. Mennyiben tükrözik a Demokratikus Koalíció elnökének gondolatai az ellenzék álláspontját?

Cikkünk megjelenéséig egyik baloldali párt sem válaszolt, amiből az következik, hogy

akármennyire kínos az ügy, nem mernek szembemenni a baloldal vezetőjével.

Mint ismert, a baloldalon  jó ideje Gyurcsány Ferenc határozza meg a politikai irányvonalat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a parlamenti választások előtt a bukott kormányfő fogja eldönteni, ki indulhat az egyéni körzetekben, és ki lehet rajta a baloldali listán. A baloldali pártok és politikusok, amikor hallgatnak, azt azért teszik, mert nem akarnak konfrontálódni vele, hiszen az könnyen egy-egy fontos pozíció elvesztésével járhat. 

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) irányít a baloldalonForrás: MTI/Mohai Balázs

Gyurcsány nem csinál titkot vezető pozíciójából, rendszeresen tudatosítja erőfölényét szövetségeseivel. Június végén elmondott parlamenti felszólalásában fenyegette a baloldali pártokat, és azt üzente: aki nem a játékszabályai szerint játszik, nem az általa kijelölt úton halad, annak elengedi a kezét.

Régi idők tempója: vagyonelkobzással fenyegetőzik

A DK elnöke egy gyűlölettel átitatott írásban támadta a Kossuth-díjas rendezőt, Vidnyánszky Attilát. “Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek” – fogalmazott nehezen félreérthető módon Gyurcsány Ferenc,

azt üzenve az Európa-szerte elismert, egyik legnagyobb magyar művésznek, hogy kormányváltás esetén megfosztaná a vagyonától is.

A kommunista szellemiségű írás azután jelent meg, hogy a Nemzeti Színház igazgatóját nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének. Az alapítványi konstrukció létrehozásának szakmai oka az volt, hogy az SZFE-n az oktatás jó ideje elavult keretek között zajlott. A főleg a Színművészeti jelenlegi oktatóinak támogatói köréhez köthető ellenvélemények mellett több mint hetven színész, rendező, koreográfus, köztük több Kossuth-díjas művész támogatta a modellváltást.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője az Origónak nyilatkozva “a politikusbűnözés minősített eseteként” értékelte a DK elnökének megnyilvánulását. Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója pedig azt emelte ki, hogy Gyurcsány nemcsak Vidnyánszky Attilát fenyegette meg, hanem gyakorlatilag mindenkit, aki nem őt támogatja. 

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200802-megkerdeztuk-a-baloldali-partokat-gyurcsany-ferenc-kijelenteserol.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az országos tisztifőorvost trágár fényképpel támadja, az Index osztódással szaporodását drámának lódítja a baloldali propagandalap kiállítása

Tovább folytatja a konzervatív vagy a baloldal által annak gondolt emberek elleni egyre durvább támadásokat …