2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nehéz helyzetben vannak az edzőtermek, sok helyen csak a csoda segíthet

Hirdetés

Nehéz helyzetben vannak az edzőtermek, sok helyen csak a csoda segíthet

A sportolói igazolást, mint könnyen teljesíthető feltételt, sokan veszélyes kiskapuként értékelték, de Kiss József, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének (MAFORSZ) főtitkára az Indexnek kifejtette, hogy ők miért gondolják máshogy.

Érvelését azzal kezdte, hogy a más sportágakban aktívak is végeznek kiegészítő erősítő edzéseket a fitnesztermekben. Hozzájuk jön az a kisebb csoport, akik tényleg testépítők, és rendszeresen indulnak versenyeken, „ennek a sportnak nagy hagyományai vannak itthon, világ- és Európa-bajnokaink vannak, csak nincs akkora terünk a médiában” – mondja Kiss József.

Egy férfi edz Nyíregyházán egy fitneszközpontban 2020. május 4-én

Egy férfi edz Nyíregyházán egy fitneszközpontban 2020. május 4-én

Hirdetés

Fotó: Balázs Attila / MTI

A harmadik csoportot azok jelentik, akik nem versenyeznek, de fontos nekik az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás, ők éltek azzal a lehetőséggel, hogy kiváltsák az igazolást, a sportorvosi engedéllyel együtt.

Magyarországon nagyjából 800 ezer főre tehető azoknak a száma, akik rendszeresen vagy legalább időszakosan sportolnak fitnesztermekben. Maximum egy százalékuk élt ezzel a lehetőséggel, betartva a szabályokat. Persze a kétmilliós Budapesten könnyen összegyűlik száz ember egy terembe, amikor egyébként is kevesebb helyre lehet menni edzeni.

A sportolói igazolással érkezők fogadása is csak veszteségcsökkentésre volt elég, akadtak olyan termek, ahol egy-egy hónapot sikerült nulla közeli költségvetésre kihozni. A járvány magyarországi kezdete óta amúgy is kevesebben mernek zárt térben együtt mozogni.

A 708 edzőtermet képviselő MAFORSZ főtitkára hangsúlyozta, hogy fájdalmasan nehéz helyzetbe kerültek, többen be is csődöltek.

50-100 között van azoknak a száma, akik már nem tudnak újra kinyitni, vagy csodára van szükségük, és tőkeinjekció nélkül lehúzhatják a rolót. Az út szélén hagytak minket, bértámogatást ugyan kaptunk, de a nagy termek milliós rezsiköltséggel működnek havonta, sok helyen bérelni kell az ingatlant, valahol a gépeket is, miközben személyzet és takarítás is van. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/01/nehez-helyzetben-vannak-a-termek-de-a-sportolok-es-a-vedettek-edzhetnek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szlovák férfitól szerezte be a drogot a magyar díler

Két férfira figyeltek fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) nyomozói pár hónappal ezelőtt. Egyikük …