2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Néhány évtizeden belül összeomolhat a civilizációnk

Hirdetés

Néhány évtizeden belül összeomolhat a civilizációnk

Az egyre nagyobb népességnövekedés lehet a problémák gyökere a Pannon Egyetem rektora szerint, aki elmondta, hogy több part menti területet és szigetet elkerülhetetlenül fenyeget a tengerszint emelkedése. Gelencsér András légkörkutató úgy gondolja, hogy belátható időn belül beszűkül az életterünk, a Golf-áramlat esetleges leállása pedig Európa éghajlatát is nagyban átrendezné.

A legnagyobb veszélyt mégis az erőforrás- és nyersanyagválságban látja. Mint fogalmazott, a megújuló energiaforrásokkal is akad néhány probléma. A kutató elmondta, hogy a napelemek és -kollektorok, szél- és vízerőművek lényegében egyszerű háztartási berendezések, akárcsak a porszívó vagy a vasaló.

Gelencsér András nem a megújuló energiahordozókban látja a megoldást. Szerinte ha egyes régiók külön-külön a sajátosságaikhoz mérten alakítanának ki stratégiákat, az életképes lenne a jövőben.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/22/haboru-migracio-osszeomlas-nyersanyag-energia-pusztitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …