2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Négynapos munkahét Magyarországon? Megérkezett a kormány válasza

Hirdetés

Négynapos munkahét Magyarországon? Megérkezett a kormány válasza

Hegyi-Halmos Nóra, az ELTE PPK egyetemi adjunktusa úgy fogalmazott, a négynapos munkahét pozitív hatással lenne a munkavállalók lelki egyensúlyára. „Speciálisan, ágazatokra, illetve munkavállalókra szabottan lehetne bevezetni” – tette hozzá.

Az ELTE oktatója ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a kezdeményezés feszültséget is okozhat a munkaerőpiacon. A csökkentett munkaidő főleg azoknak szúrná a szemét, akik nem tehetnék meg, hogy 4 napot dolgozzanak egy héten. A Magyar Telekom mindenesetre júniusban már bejelentette: a cégnél négy hónapig több részleg bevonásával zajlik a nagyszabású négynaposmunkahét-kísérlet, amelynek elsődleges célja a tapasztalat- és információgyűjtés.

A cégek jelentős hányada az eddig használt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/14/negynapos-munkahet-munkaido-munka-rezsi/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Kobold Tamás

Meghalt Kobold Tamás

„Isten nyugosztaljon, Polgármester úr!” – így búcsúzott Veres Pál, Miskolc polgármestere hivatalos Facebook-oldalán Kobold Tamástól. Kobold …