2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Negyedmillió emberen segít az új rezsikedvezmény

Hirdetés

Negyedmillió emberen segít az új rezsikedvezmény

A rezsicsökkentés átalakítása után húsba vágó kérdéssé vált, hogy egy háztartásnak mekkora lesz a gázszámlája. Azonban még mindig számos többgyermekes családban nem tudatosult, hogy az engedmény nem jár automatikusan, hanem igényelni kell azt – mondta a Vg.hu-nak Kardosné Gyurkó Katalin. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke emlékeztetett, a Magyarországon élő mintegy háromszázezer nagycsaládosnak korábban is biztosított volt a gázártámogatás, ám mivel a gáz eddig viszonylag olcsó volt, sokan nem vették igénybe a kedvezményt.

A kormány nyári döntése értelmében az évi 1729 köbméternyi rezsicsökkentett áron vásárolható földgázon túl a háromgyerekeseknek további 600, majd minden további gyermek után újabb 300-300 köbméterrel nő a kedvezményes sávhatár. Nappali tagozatos, felsőoktatásban tanuló gyermek esetén is jár a kedvezmény, de ilyenkor hallgatói igazolást is kell szerezni az intézménytől, s ezt követően lehet csak benyújtani a gázárkedvezményre vonatkozó kérelmet.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220915-negyedmillio-emberen-segit-az-uj-rezsikedvezmeny.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vascsővel rabolta ki ismerősét egy tatai férfi

A férfi április 14-én, a hajnali órákban elment az ismerőse lakókocsijához és hangosan dörömbölni kezdett …