2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Navracsics Tibor szerint Orbán támogatja a miniszteri összeférhetetlenség kimondását

Hirdetés

Navracsics Tibor szerint Orbán támogatja a miniszteri összeférhetetlenség kimondását

Az előkészítés zajlik, először bevisszük a javaslatokat a kormány elé, aztán egyeztetünk a bizottsággal – mondta az Erasmus-tárgyalások állásáról Navracsics Tibor az ATV-nek a Századvég Alapítvány Kihívások és értékek – Az Európa Projekt-kutatás eredményei 2022-ben című konferencián. A területfejlesztési és EU-forrásokért felelős miniszter azt is elárulta, hogy az előterjesztésben szerepel az is, hogy a miniszterek nem lehetnek kuratóriumi tagok.

Arra a kérdésre, hogy államtitkárok és polgármesterek lehetnek-e kuratóriumi tagok, Navracsics Tibor azt válaszolta: erről még egyeztetni kell az Európai Bizottsággal, mivel

a tárgyalások alkalmával a Bizottság nem fogalmazta meg pontosan, hogy milyen körre gondolnak, de szerinte a miniszteri szint tűnik egyértelműnek.

Hirdetés

Kormányülésen fogják megvitatni, hogy hány év lesz az időkorlát a kuratóriumi tagok esetében, valamint azt is, hogy egy kuratóriumi tag újraválasztható legyen-e. Navracsics Tibor saját állítása szerint az utóbbi mellett foglal állást, de erről is egyeztet még a bizottsággal.

A lap érdeklődésére a miniszter azt is elmondta, hogy a kormány már akár ezen a héten, de elképzelhető, hogy csak a jövő héten dönt a kérdésben. Hozzátette, hogy módosítaniuk kell majd a közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényt, amit márciusban tárgyal meg az Országgyűlés.

Márciusban a magunk részéről el tudjuk végezni a feladatot, aztán a bizottságtól függ, hogy mikor igazolja vissza

– fogalmazott Navracsics Tibor, hozzátéve, hogy az ügyben már Orbán Viktorral is egyeztetett, aki abszolút támogatja a miniszteri összeférhetetlenség kimondását az egyetemi alapítványi kuratóriumokban.

Erasmus-botrány

Mint megírtuk, az Európai Bizottság még december végén több alapítványi fenntartású, valamint közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működő magyar felsőoktatási intézménnyel közölte, kizárná azokat az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/31/erasmus-navracsics-tibor-kuratorium-europai-bizottsag-kozerdeku-vagyonkezelo-alapitvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Óriási tűz van a gyáli szeméttelepen

A Kőrösi úton kigyulladt hulladék-feldolgozóban mintegy ötszáz négyzetméteren égnek a papírbálák. A lángok már egy …