2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Navracsics Tibor: Legyen körbevonatozható a Balaton

Hirdetés

Navracsics Tibor: Legyen körbevonatozható a Balaton

A politikus azután nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy az utóbbi napokban több tárgyalást is folytatott uniós politikusokkal. Kifejtette: az eddigi megbeszélések jó hangulatban teltek és eredményesek voltak, bár a liberális politikusok – az Európai Néppárt köreibe tartozó biztosokkal ellentétben – relatíve több időt szenteltek a magyar kormánnyal szembeni kritikáknak, mint a tényleges kérdéseknek.

Navracsics Tibor azt is leszögezte, hogy továbbra is tartja magát ahhoz a véleményhez, miszerint még idén sikerül elfogadni azt a nemzeti tervet, amely a helyreállítási alaphoz való hozzáférést lehetővé teszi. Hozzátette: szerinte egyértelmű, hogy politikai okok miatt tartják vissza a forrásokat.

Bár hivatalosan ezt nem mondják ki, a nem hivatalos csatornákon tisztán látszik, hogy ennek politikai feltételei is vannak.

– mondta a politikus, hozzátéve, szerinte az is bizonyítékértékű, hogy az Európai Bizottság április elején (nem sokkal a magyarországi parlamenti választás után) értesítette a magyar kormányt arról, hogy életbe léptetik az uniós forrásokat jogállamisági kritériumokkal összekötő kondicionalitás-rendeletet. 

Hirdetés

Navracsics Tibor azt is hozzáfűzte, hogy a magyar kormánynak június 27-éig kell válaszolnia az Európai Bizottság levelére is. „És bár azt mondják, a kettőnek nincs köze egymáshoz, számomra elég világos, hogy az ebben a válaszlevélben megfogalmazott érvek és állítások gyorsíthatják vagy lassíthatják, segíthetik vagy hátráltathatják a nemzeti terv […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/22/navracsics-tibor-interju-unios-forrasok-teruletfejlesztes-miniszter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …