2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Navracsics Tibor: Kiemelt jelentősége lesz a vármegyéknek a fejlesztéspolitikában

Hirdetés

Navracsics Tibor: Kiemelt jelentősége lesz a vármegyéknek a fejlesztéspolitikában

Navracsics Tibor tájékoztatása szerint a területi operatív fejlesztési program új változata, a TOP Plusz mintegy 2000 milliárd forint értékű támogatást biztosít, az összeg felére már az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások alatt kiírták a pályázatokat a nemzeti költségvetés terhére.

Tavaly év végéig 756 milliárd forint felhasználásáról született támogató döntés, idén január végére pedig 492 milliárd forintról a támogatói szerződéseket is megkötötték, míg 445 milliárd forintot előlegként fizettek ki

– mondta a miniszter.

A politikus emlékeztetett, hogy a kormány decemberben állapodott meg az Európai Bizottsággal a helyreállítási és újjáépítési alap mintegy 2500 milliárd forint értékű keretéről.

Hirdetés

Ennek nagyjából felét nagy energetikai projektekre költik, amelynek révén „az orosz gázzal kapcsolatos függőségünket egy kicsit oldani tudjuk”, és a megújuló energiák is nagyobb teret kapnak a magyar energiaellátásban. „Ugyanez a forrás szolgál a lakossági energetikai korszerűsítések finanszírozására is” – tette hozzá Navracsics Tibor, aki jelezte, hogy a 2500 milliárd forintos keret negyedét a digitális átátállást, a digitális infrastruktúra fejlesztését segítő projektekre fordítják majd.

Az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/31/fejlesztesek-varmegyek-top-plusz-programok-unios-forrasok-digitalizacio-turizmus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Holtan találtak rá a Dunában saját autójában egy férfira és kutyájára

A Bács-Kiskun vármegyei férfit napok óta keresték az ismerősök és a rendőrök. A férfit ismerősei …