2020. szeptember 25., péntekMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Naponta hétezren kérnek koronavírustesztet Magyarországon

Naponta hétezren kérnek koronavírustesztet Magyarországon

A koronavírus-járvány élénkülése miatt naponta hétezren kérnek tesztet, ezért is kellett növelni az eredmények szállításához szükséges betegkocsik számát – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos egy online egészségügyi konferencián.

Így néz ki egy koronavírusteszt

Így néz ki egy koronavírusteszt

Fotó: Chung Sung-Jun / Getty Images Hungary

Kiemelte, hogy a második hullám idején is a legveszélyeztetettebb csoportba tartozó idős és krónikus betegek védelmére kell koncentrálni, ezért is rendeltek el a kórházakban teljes körű látogatási tilalmat. A szociális intézményekben pedig kijárási, látogatási és felvételi korlátozást vezettek be.

Jelenleg főként a fiatal felnőtt, 20–29 éves korosztályt érinti a megbetegedés, ezért is alacsonyabb a halálozási arány Magyarországon.

Védőoltás

Kérdésre válaszolva Müller Cecília azt mondta: ha lesz is védőoltás, azt mindenképpen az „első vonalban” dolgozóknak kell megkapniuk. Először az egészségügyben dolgozóknak, majd a magas kockázatú csoportokba tartozóknak (idősek, krónikus betegek), illetve az ország közszolgáltatásában részt vevőknek, valamint a pedagógusoknak kell hozzájutniuk az oltóanyaghoz.

Iskolák

Müller Cecília szerint az iskolakezdésre hozott intézkedések beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Ha vannak vagy lesznek is fertőzések, azok szerinte izolált esetek. Az országos tisztifőorvos arra kérte a pedagógusokat, csak egészségesen vegyék fel a munkát. Több esetben ugyanis előfordult, hogy tüneteket mutató pedagógus ment be az iskolába.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/09/naponta_7_ezren_kernek_korona-virus_tesztet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tisztítsuk meg az országot! - Lezárult a MÁV-pilot

Tisztítsuk meg az országot! – Lezárult a MÁV-pilot

A MÁV közreműködőként vesz részt az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az országot!” projektjében. …