2020. december 3., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.12.03. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Napi 13 ezer koronavírustesztet rendelnek meg az Országos Mentőszolgálattól

Hirdetés

Napi 13 ezer koronavírustesztet rendelnek meg az Országos Mentőszolgálattól

Már napi 12–13 ezer koronavírusteszt-megrendelést kap a háziorvosoktól az Országos Mentőszolgálat – mondta a Kossuth Rádióban Győrfi Pál. 

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője kiemelte, korábban a tesztelés mintegy napi 100–150 feladatot jelentett, nem volt komoly kihívás, a második hullámra azonban egyik napról a másikra egyre több igény érkezik. Miközben az alapvető életmentő tevékenységet végzik, ami napi nagyjából 3000 eset, mellette folyamatosan helyt kell állni a tesztelésben is. Ezért volt erősítésre szükségük.

Meg kellett erősíteni a kapacitást, ebben volt nagy lépés, hogy a Semmelweis Egyetem hallgatói bekapcsolódtak, ami nemcsak nekünk, de a betegeknek is nagy segítség

Hirdetés

– közölte Győrfi Pál. Nem csupán a kapacitás megerősítésére volt szükség, új módszereket is ki kellett dolgozni. A stabil mintavételi pontokhoz a tünetmentes vagy kisebb tüneteket mutató emberek mehetnek, míg néhány napja szűrőbuszokat is bevetettek a koronavírus-gyanús esetek tesztelésébe. Kiemelte: a teszteket háziorvosi megrendelésre, illetve csak nagyon indokolt esetben készítik.

Tripolszky Bálint, a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke arról […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/16/gyorfi_pal_omsz_koronavirus_semmelweis_egyetem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lánchíd felújítása: a BKK várja a 6 milliárdot a kormánytól

Lánchíd felújítása: a BKK várja a 6 milliárdot a kormánytól

Miután az elmúlt egy hónapban lezajlottak az egyeztetések az ajánlattevőkkel, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) …