2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Napelemes lett a királyhegyesi templom

Hirdetés

Napelemes lett a királyhegyesi templom

Uniós és hazai támogatással felújították a csaknem százéves királyhegyesi Szent Kereszt Felmagasztalása templomot. Az épületet Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök vasárnap hálaadó szentmise keretében áldja meg, írta az MTI.

A templom korszerűsítése az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, hazai központi költségvetési forrásból, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a helyi plébánia támogatásával, mintegy 89 millió forintból valósult meg. Sokáig ez a neogótikus stílusú épület volt a környékbeli tanyavilág egyetlen temploma.

A rekonstrukció során felújították a falakat, új burkolat készült, megújult az elektromos hálózat, padló- és a padfűtést alakítottak ki. Kicserélték a főbejárati ajtót, akadálymentesítették a bejáratot. A fűtéshez és az elektromos világításhoz szükséges energiát napelemek adják.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/11/kiralyhegyesi-templom-felujitasi-munkalatok-uj-szobrok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony Gergely: Nem korlátozható a pedagógusok sztrájkhoz való joga

Karácsony Gergely: Nem korlátozható a pedagógusok sztrájkhoz való joga

A pedagógusok figyelmeztető sztrájkjával kapcsolatban úgy fogalmaztak, kiállnak azok mellett, akiket jogsérelem ér. A közoktatásban dolgozók …