2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nagyon jelentős járványügyi eseményre figyelmeztetnek a szakértők

Hirdetés

Nagyon jelentős járványügyi eseményre figyelmeztetnek a szakértők

Oroszi Beatrix, a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központjának igazgatója interjút adott a Portfoliónak.

A szakember ebben kiemelte, hogy

  • mára már sokan tisztában vannak azzal, hogy jobb a pandémiás készültségbe befektetni, mint elszenvedni még egy Covidhoz hasonló nagyságrendű járványt, felkészületlenül. „Felkészültebbek vagyunk, de még nem tartunk ott, ahol kellene” – összegezte.
  • Az Egyesült Államokban a tejelőszarvasmarha-farmokon terjedő madárinfluenza szerinte egy nagyon jelentős járványügyi esemény, ezért figyelemmel kell kísérni. „Laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették azt, hogy nem csak állatról állatra, hanem állatról emberre is terjedt a fertőzés.”
  • Oroszi Beatrix szerint szerencsére nem súlyosak, a légúti tünetek viszont aggodalomra adnak okot. Ez a vírus bizonyítottan nem terjed emberről emberre, de ha sokszor előfordul olyan esemény, amikor állatról emberre terjed, és légúti tünetekkel is jár a fertőzés, akkor nő a kockázata annak, hogy a vírus megváltozik.
  • A szakember szerint nem beszélhetünk arról, hogy ez a járvány a tengerentúlon kontrollálva lenne. Ezért a járvány mindenképpen alkalmas arra, hogy áttekintsük, mit tenne Magyarország ilyen helyzetben.
  • „Ha valamit tanulhattunk a koronavírus-járványból, az az, hogy ha az emberek nem bíznak a hatóságokban, és nem hajlandóak együttműködni, akkor annak súlyos következményei lehetnek” – összegezte, majd kitért arra, hogy közben a másik oldalon villámsebességgel terjednek az álhírek, a félretájékoztatás. „Mindenkinek tanulnia kellene az előző járványból és szélcsendben kellene megfoltozni a vitorlákat.”
  • Arra a kérdésre, hogy mennyire veszélyes az emberekre a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/07/01/virus-pandemia-koronavirus-madarinfluenza/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mentőautó borult fel Budapesten, a Bocskai úton

Mentőautó és személygépkocsi ütközött vasárnap délután Budapest XI. kerületében a Bocskai úton, a mentő a …