2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília: Vásároljunk az idősek helyett

Hirdetés

Müller Cecília: Vásároljunk az idősek helyett

Maszkot nem a rendőrök miatt kell hordani. Járványügyi szempontból kell most fegyelmezetten viselkedni

– kezdte szerda délelőtti sajtótájékoztatóját Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos emlékeztetett, hogy a járvány „egy nagyon intenzív” terjedési szakaszában vagyunk, a jelenlegi helyzet pedig Magyarországot sem kíméli, ezért mindent meg kell tenni a járványgörbe ellaposítása érdekében. Az országos tisztifőorvos ismertette az adatokat is: az elmúlt 24 órában 3945 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 122 863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így 2697 főre emelkedett a járvány kezdete óta regisztrált elhunytak száma.

Még mindig krónikus, idős betegeknél végződik halállal a koronavírus-fertőzés

– hívta fel a figyelmet Müller Cecília. 

Hirdetés

Beszélt arról is, hogy a 101 halálos áldozat közül a legfiatalabb 31, a legidősebb 99 éves volt,

és azt is elmondta, hogy az elhunytak 7 százalékánál nem tudtak alapbetegséget felderíteni. Jelenleg 6352 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 473-an vannak lélegeztetőgépen, ezért fontos, hogy csökkentsük az egészségügyi rendszerre nehezedő terhet.

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy ha valahol nem tudunk másfél méteres távolságot tartani másoktól, viseljünk maszkot, hiszen az 80 százalékban csökkentheti – akár a tünetmentes esetekben is – a fertőzés továbbadását.

A maszk két oldalról is véd, ha mindkét fél hordja. Ez egy kölcsönös védelmet jelent mindenki számára 

– fogalmazott, és kiemelte, hogy 

kedd óta bővítették a kapacitásokat, immár bármely kórházban kezelnek koronavírusos beteget.

Müller Cecília felhívta a figyelmet arra is, hogy nehéz idők jönnek, mert a rendelkezések mindenki életét befolyásolják. Vannak olyan családtagok – folytatta –, akikre sokkal több figyelmet kell fordítani mint korábban. Ilyenek az idősek, akik egyedül élnek, és az elszigetelődéstől is meg kell védeni őket, ezért arra kért, hogy nyújtsunk lelki segítséget a helyzet elviselésében. Kiemelte, ha távol élünk idős családtagjainktól, kérjük a szomszédok segítségét, de az önkormányzatok is segítenek, ha erre szükség van. Müller Cecília arra buzdított, hogy vásároljunk az idősek helyett, és tanítsuk meg őket a telemedicina eszközeinek a használatára. Fontosnak nevezte továbbá, hogy a testi egészség mellett megőrizzük a jóllétünket is, ezekben a nehéz időkben erre egyre nagyobb figyelmet kell fordítani.

Megszólalt a sajtótájékoztatón Schanda Tamás, az ITM államtitkára is, aki emlékeztetett, hogy a vendéglátóhelyek 30 napig csak házhoz szállíthatnak, vagy elvitelre adhatnak ki ételt és italt, Hangsúlyozta, hogy kivételek közé tartoznak ez alól az üzemi étkezdék. Emlékeztetett, hogy a szállodák csak munka, vagy oktatási céllal érkezőket […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/11/operativ_torzs_sajtotajekoztato_muller_cecilia_kiss-robert_2020_11_11/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Erdő Péter: Meg kell építeni az élet hídját, ezen dolgoznak az orvosok, a betegápolók

Erdő Péter: Meg kell építeni az élet hídját, ezen dolgoznak az orvosok, a betegápolók

Az ember élete, minden nemzedék élete híd a múltból a jövő felé. Az élet hídját …