2020. október 27., keddMa Szabina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.27. Szabina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília: tizenhatan meghaltak, az életkor nem garancia

Müller Cecília: tizenhatan meghaltak, az életkor nem garancia

– figyelmeztetett Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 848 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 27 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt tizenhat beteg, közülük a legfiatalabb egy 44 éves férfi. 

Megkülönböztetett tisztelettel, és szeretettel köszöntötte az időseket, és elmondta, hogy a reggeli órákban részt vett  az Idősek Tanácsának gyűlésén, ahol sok kérés, sok javaslat fogalmazódott meg a különösen veszélyeztetett korosztálytól.Müller Cecília kiemelte, hogy hosszú, nehéz, és terhes időszakra kell készülnünk, hiszünk a járványügyi helyzetben az influenza is a nyakunkon van. Ezért rendkívül fontos az egymás iránti felelősség megerősítése. Igényeink vannak, hiányaink vannak – hangsúlyozta. 

Elmondta továbbá, hogy a mai nappal elkezdődött az iskolákban, óvodákban a testhőmérés. Közlésre került a 37,8 fokos határérték, ha valaki testhője ezt meghaladja kétszeri mérés után, haza kell mennie. Müller Cecília a napi adatok ismertetése után ismét hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos a megelőző szabályrendszer, amelyet nap mint nap hangsúlyoznak. Majd a PCR-tesztekre tért, amelyből Magyarországon csak tegnap közel 12 ezret végeztek el. A tisztifőorvos kérte, hogy bárki, akinek tünete jelentkezik, keresse háziorvosát, aki bármilyen szempont szerint kérheti a páciens tesztelését, hogy kiderüljön – akár enyhe tünetekkel is -, hogy fennáll-e a betegség. 

A tisztifőorvos csak ezután közölte, hogy az elmúlt 24 órában 16 ember meghalt.

Ez egy nagyon magas szám azokhoz az adatokhoz képest, amelyeket eddig közöltünk. Eddig a legrosszabb esetben is tíz körüli elhunytról beszéltünk. Gondoljunk abba bele, hogy hány családtag, hány barát, hány érintett személy van a környezetükben, akik nem tudják őket pótolni. Ezért kérem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/01/muller_cecilia_operativ_torzs_sajtotajekoztato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hűvösebb lesz, de marad az indián nyár

Hűvösebb lesz, de marad az indián nyár

Általában gyengén felhős időre számíthatunk kedden este, de a Nyugat-Dunántúlon erősebben felhős körzetek is lesznek, …