2021. március 9., keddMa Franciska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.03.09. Franciska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília szerint óriási dolog, hogy a jelentkező egészségügyi dolgozók 80 százalékát már beoltották

Hirdetés

Müller Cecília szerint óriási dolog, hogy a jelentkező egészségügyi dolgozók 80 százalékát már beoltották

Magyarországon átgondolt oltási terv szerint halad a vakcináció, hiszen rendelkezésre kell állnia a második dózis oltóanyagnak is a már beoltottaknak – mondta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának.

DBZOL20210113004

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Müller Cecília közlése szerint az oltásra jelentkező egészségügyi dolgozók 80 százaléka már megkapta a védőoltást, és közülük nyolcezren már a második dózist is. Ez óriási dolog – idézi az MTI az országos tisztifőorvost, aki rámutatott, hogy az egészségügyiek ezzel nemcsak magukat, de környezetüket is megóvják a fertőzéstől. Számos szociális intézményben is elkezdődött az oltások beadása, az oltások előrehaladásának kizárólag azok mennyisége szab határt.

Müller Cecília utalt arra, hogy az új vakcinabeszerzésekkel már a 60 év felettiek, illetve a 89 évnél idősebb állampolgárok oltása kezdődhet meg; őket elsősorban otthonaikban a háziorvos vagy egy oltócsoport fogja felkeresni.

Hirdetés

A szakember arra kérte az idősebb korosztályhoz tartozókat, hogy jelezzék oltási igényüket, és arra kérte a családtagokat, segítsék őket a regisztrációban, a postai levél visszaküldésében.

Az országos tisztifőorvos nagy előrelépésnek nevezte, hogy a magyar szakembereknek is sikerült a vírus angliai mutációját itthon sejttenyészeteken szaporítani, így vizsgálni tudják annak genetikai állományát. Ez a magyar oltóanyag-fejlesztésben fog nagy szerepet kapni, hiszen az lenne a cél, hogy olyan vakcinát fejlesszenek ki a magyar szakemberek, amely a Magyarországon „keringő” vírusvariánsok ellen is véd.

Az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/01/24/muller_cecilia_oltasi_terv_vakcina_koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb adag AstraZeneca vakcinát kapnak a kormányhivatalok

Már szállítják ki az újabb adag AstraZeneca vakcinát a kormányhivatalokhoz. A háziorvosok ezzel is folytatni …