2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília: Senki ne vegyen interneten gyorstesztet, vagy folytasson öndiagnózist!

Müller Cecília: Senki ne vegyen interneten gyorstesztet, vagy folytasson öndiagnózist!

A kormányzat ingyenesen biztosítja az influenza elleni védőoltást minden állampolgárnak, aki úgy dönt, hogy élni kíván vele.

Aki magas kockázatú, az éljen a lehetőséggel és oltakozzon!

– szólított fel a felelős hozzáállásra Müller Cecília, az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

Külön influenza elleni oltóanyag áll rendelkezésre a felnőttek és a gyermekek számára. A gyermekek 6 és 36 hónapos koruk között, kétszer kapják meg gyermekoltóanyagot, a felnőttek számára 3 komponensű oltóanyag készült, ezáltal két A- és egy B-típusú influenza ellen nyújt védelmet. Jellemzően az A-típus jelenik meg influenzás időszakban.

Vagy a reggeli órákban, vagy a betegrendelést követően fogadják az oltást igénylőket a kontaktusok számát és ezáltal a fertőződés esélyét csökkentve. Az elmúlt években alacsony volt az influenza elleni védőoltás iránti érdeklődés, azonban jó volna, ha az életkoruknál, egészségi állapotuknál fogva kockázatosabb körbe soroltak idén az oltás mellett döntenének. Érdemes azoknak is beadatni, akik munkakörüknél fogva jobban kitettek: az egészségügyi dolgozók, az egészségügyi intézményben ápoltak, a közfoglalkoztatottak, közlekedésben dolgozók, akik sok kontaktusnak vannak kitéve. 

A tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy a klinikai állapot a döntő a gyógyulás szempontjából. Vannak, 

akik jó általános állapotban távoznak a kórházból, ugyanakkor még hetekig produkálhatnak akár pozitív akár negatív tesztet. Ők nyugodtan mehetnek közösségbe, hiszen a pozitív PCR-teszt nem jelent automatikus fertőzőképességet. 

Egy kísérleti stádiumban lévő sprayvel kapcsolatban elmondta, hogy klinikailag nem bizonyított még a hatása, alapvetően egy allergia elleni sprayről van szó, azonban a tisztifőorvos mindenkit óva intett a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/15/muller_cecilia_operativ_torzs_koronavirus_covid-19/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Késnek a vonatok Pécs és Dunaújváros irányába

Késnek a vonatok Pécs és Dunaújváros irányába

Jelentős késések vannak a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs és a Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros vasútvonalakon – tájékoztatta a Mávinform hétfő délután …