2021. február 27., szombatMa Ákos, Bátor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.02.27. Ákos, Bátor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília: Ha elterjed a brit mutáns, új erőre kap a járvány

Hirdetés

Müller Cecília: Ha elterjed a brit mutáns, új erőre kap a járvány

Ha teret nyer a brit vírusvariáns, amelynek erősebb a megbetegítő képessége, akkor sajnos további emelkedésnek nézhetünk elébe, ezért továbbra is mindenkit óvatosságra intek – mondta Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. A tiszti főorvos ismertette, hogy csütörtökre 1862 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 381 875 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 97, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 444 főre emelkedett.

Az oltás első két szakasza lezárult: az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása már megtörtént. Múlt héten megkezdődött a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása.

A tiszti főorvos beszámolt róla, hogy megközelítőleg egy-másfél hete jellemzően stagnálnak a járványügyi adataink, de néhány területen emelkedés látszik.

Hirdetés

Nem halad lefelé a járvány, és nem alakulnak kedvezően a járványügyi adatok. A mutáns vírus közrejátszásának köszönhetően is, és egyéb más, nem teljesen felfedett okok miatt lassú emelkedésnek vagyunk tanúi

– mutatott rá Müller Cecília, hozzátéve, hogy napról napra száz körüli halálos áldozatról kell beszámolni, ezért nagyon fontos, hogy ne adjuk át a betegséget, akkor sem, ha enyhe lefolyású.

Az egyetlen út, hogy megszabaduljunk a korlátozásoktól és magától a járványtól, ha élünk az oltás lehetőségével

– emelte ki a tiszti főorvos. Beszélt arról is, hogy ma megérkezett hazánkba az AstraZeneca-vakcina második szállítmánya.

AZ EURÓPAI UNIÓBAN ÉS MAGYARORSZÁGON IS JANUÁR VÉGÉN ENGEDÉLYEZTETETT KORONAVÍRUS ELLENI OLTÓANYAG MÁSODIK SZÁLLÍTMÁNYA 45 600 ADAGOT TARTALMAZ, ez ÚJABB 22 800 EMBER OLTÁSÁRA ELEGENDŐ. 

Az egy héten belül érkező két

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/11/operativ-torzs-muller-cecilia-koronavirus-jarvany-covid-19/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meggyűlt a baja a helyi Thorral a tolnanémedi polgármesternek

Meggyűlt a baja a helyi Thorral a tolnanémedi polgármesternek

Tolnanémedi polgármestere tett bejelentést a Tamási Rendőrkapitányságon pénteken délelőtt, mert a település mellett levő földterületen …