2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília: Ezeket a betegségeket nagyon fontos karbantartani

Müller Cecília: Ezeket a betegségeket nagyon fontos karbantartani

Újabb csúcson a halálozások száma a koronavírus miatt. Kedden 28 halálos áldozatról számolt be a kormányzati tájékoztató honlap. Emiatt az országos tisztifőorvos is inkább a halottak arányáról beszélt kedden. 

Minden esetben kivétel nélkül nyomon követhető volt valamilyen krónikus betegség a 28 halott esetében 

– mondta Müller Cecília. Emlékeztetett, hogy az elmúlt 24 órában 85–93 évesek hunytak el vírusfertőzés miatt. A leginkább érintetteknél továbbra is jellemző a szív- és érrendszeri megbetegedések több fajtája, így például a magas vérnyomás. Újszerű megfigyelésnek számít, hogy azok is veszélyeztetettek, akiknek van valamifajta autoimmun-betegségük, ilyen például a pajzsmirigy-alulműködés. Az országos tisztifőorvos kiemelte továbbá, hogy bővült azoknak az anyagcserebetegeknek a köre, akiket súlyosan érinthet a vírusfertőzés: már nemcsak a cukorbetegek, hanem a köszvényeseket, és a daganatos megbetegedésekkel küzdőket is jobban érinti a kór.

Müller Cecília arra hívta fel a figyelmet, hogy „ezeket a betegségeket nagyon fontos karbantartani”, és arra kért mindenkit, aki a krónikus betegségben szenved, hogy konzultáljanak háziorvosukkal. Arra kérte továbbá az embereket, hogy mindenki vigyázzon magára, hiszen a betegség nem mindenkire van ugyanolyan hatással:

van, aki észre sem veszi, hogy megfertőződött, más nem éli túl. 

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány második hullámának felszálló szakaszában vagyunk, ami azt jelenti, hogy napról napra nő a fertőzöttek száma, bár a kor eloszlása máshogy alakul a második hullámban, mint az elsőben. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/13/operativ_torzs_rendorseg_sajtotajekoztato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egy róka boklászott a Széll Kálmán téren

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/28/egy_roka_boklaszott_a_szell_kalman_teren/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …