2021. január 25., hétfőMa Pál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.25. Pál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília: Év elején már huszonöt oltópont lesz

Hirdetés

Müller Cecília: Év elején már huszonöt oltópont lesz

Cikkünk folyamatosan frissül.

A járvány kezelésnek legkedvezőbb híre, hogya reggel 70 ezer újabb vakcina érkezett, így további 35 ezer egészségügyi dolgozót tudnak vele beoltani – mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

Müller Cecília hozzátette, hogy további oltóanyag-adagokat is megrendeltek már, az év elején folyamatosan, több tételben érkeznek majd a szállítmányok. 

Hirdetés

Az országos tisztifőorvos leszögezte, hogy a védőoltások beadatása az ütemterv szerint, az oltási tervnek megfelelően zajlik. Tehát első körben az egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát, közülük is azok, akik az intenzív és sürgősségi osztályokon dolgoznak, valamint azok, akik kifejezetten a koronavírusos betegeket ápolják. Hozzátette: a háziorvosok, és az egészségügyi alapellátásban dolgozók számára is elérhetővé válik az oltás most már.

Müller Cecília szólt arról is, hogy néhány napon belül az oltóhelyek köre is bővül, míg most 21 helyen, addig jövő év elején

már 25 helyen fognak oltani.

Az egészségügyi dolgozók után a szociális intézményben dolgozók és lakók fognak sorra kerülni, az oltóanyag mennyiségétől függően fogják bővíteni az oltásra jogosultak körét azokkal, akik aktívan részt vesznek a járvány kezelésében. 

Müller Cecília azt mondta, közel 600 ezer fő jelezte, hogy be akarja adatni magának a vakcinát. 462 ezer fő regisztrált már a vakcinainfo.gov.hu honlapon, és 136 ezer nyugdíjas küldte vissza a regisztrációs levelet. Jelezte, hogy azok, akik még nem regisztráltak, nyugodtan megtehetik.

A védőoltás beadásának szigorú rendje van. Aki jelentkezik rá, egy kérdőívet kell kitöltenie, ami alapján az orvos eldönti, hogy oltható-e a páciens. Ezenkívül egy beleegyező nyilatkozatot is alá kell írnia a jelentkezőnek. Az oltás nem kötelező, de ajánlott.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/30/koronavirus_operativ_torzs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kemény késszúrással ért véget a vita férj és feleség között Komárom-Esztergom megyében

Nem hagyta férje hátában a kést az a feleség, aki ellen vádat emelt a Komárom-Esztergom …