2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília elmondta, milyen lesz az új magyar vakcina

Hirdetés

Müller Cecília elmondta, milyen lesz az új magyar vakcina

Tetemes mennyiségű oltóanyag érkezett az országba: szombaton 600 ezer kínai Sinopharm-vakcina jött, amelyeket a megfelelő ellenőrzés után, még vasárnap tovább is szállítottak az oltópontokra, háziorvosokhoz – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

A tiszti főorvos felidézte, hogy a kínai vakcina elölt vírust tartalmaz, és várhatóan a különböző variánsokkal szemben is hatásos lesz. 

Nem véletlen, hogy a magyar vakcina is teljes inaktivált, elölt vírust tartalmaz majd – ezt a technológiát alkalmazzuk mi is

– mutatott rá Müller Cecília. A tiszti főorvos elmondta, hogy az online oltási időpontfoglalást mindenki kedvezően fogadta, mert nem kell már várni a háziorvos telefonhívására. Emlékeztetett, hogy minden regisztrált jelentkezhet közvetlenül az oltásra a tajszám és a születési dátum magadásával az eeszt.gov.hu oldalon.

Hirdetés

Müller Cecília ismertette, hogy hétfőre 1936 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 176 beteg. Mint mondta, a járványnak még nincs vége, a halottak között sajnos ismét több fiatal van. A tiszti főorvos mindenkit arra kért, hogy vegye fel az oltást.

Sajnos a járvány és a kórokozók nem ismernek határokat, már Európában is azonosították az indiai variánst. Ezzel szemben a virológus szakemberek szerint jó hír, hogy az általunk használt öt oltóanyag védelmet nyújt. Természetesen ezt is az idő mondja meg 

– tette hozzá a tiszti főorvos. Müller Cecília a szombati terasznyitásról azt mondta:

Örülünk a felszabadult baráti találkozásoknak, de továbbra is felelősséggel tartozunk egymás iránt, ezért a közterületen maszkot kell viselni és a szabályokat mindig be kell tartani.

A tiszti főorvos ismertette, hogy a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció a legtöbb városban csökken, egyedül Debrecenben stagnál az örökítőanyag mennyisége.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese emlékeztetett: a hétvégi terasznyitáskor tömegesen jelentek meg a szórakozni, illetve kikapcsolódni vágyók. A rendőrség tapasztalatai szerint mindenki betartotta a szabályokat a hétvégén, kirívó szabályszegésről nem számolt be az alezredes.

A szabályokat megszegőkkel szemben elsősorban figyelmeztetést alkalmaztak a rendőrök.

Továbbra is fontosnak tartjuk a védelmi intézkedések betartását

– jelentette ki Kiss Róbert. Arról is tájékoztatott, hogy egy vendéglátóhelyet sem zártak be a hétvégén, azonban

MASZKVISELÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGSZEGÉSE MIATT 2137 ESETBEN INTÉZKEDTEK A RENDŐRÖK. 

Közterületi maszkviselési hiányosságai miatt 2134 esetben léptek fel. Üzletekben három esetben nem viseltek maszkot. Tömegközlekedési eszközön 34 emberrel szemben kellett intézkedni – tette hozzá az alezredes.

DSC3538

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Mint megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/26/koronavirus-jarvany-adatok-operativ-torzs-muller-cecilia-gall-kristof-terasznyitas-maszkviseles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva elutasította az Esterházy Magánalapítvány keresetét az Esterházy-kincsek tulajdonjogáért indított perben …