2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília: A negyedik hullám küszöbén vagyunk

Hirdetés

Müller Cecília: A negyedik hullám küszöbén vagyunk

A koronavírus elleni oltás felvételére buzdított az országos tiszti főorvos kedden a közmédiában, kiemelve, hogy a negyedik hullám küszöbén vagyunk, és akik még nem kapták meg a vakcinát, azok védtelenek.

Müller Cecília elmondta, hogy mindössze 0,2 százalékos újrafertőződési arányt mutattak ki azoknál, akik a koronavírus ellen Magyarországon használt vakcinák szükséges dózisát megkapták.

Az országos tiszti főorvos kifejtette, hogy a Magyarországon rendelkezésre álló hatféle oltóanyag rendkívül hatékonynak bizonyult.

Hirdetés

Öt és fél millióan már megkapták a különböző oltóanyagok szükséges dózisait, így ők már védettnek számítanak. A 0,2 százalékos újrafertőződés „rendkívül jó arány”, és a kevés megfertőződött esetében is jellemzően enyhe tünetekkel folyt le a megbetegedés – tette hozzá.

Mindez azt mutatja, hogy újrafertőződés előfordulhat, de rendkívül ritkán, és akkor is jellemzően enyhe lefolyású a betegség, nincs szükség kórházi kezelésre, gépi lélegeztetésre – összegezte. Müller Cecília közölte: a koronavírus-fertőzés megelőzésére a védőoltás felvétele az egyetlen hatásos védelem.

Az előző hullámoknál is látni lehetett, hogy a fiatalok, egészségesek is megfertőződhetnek – emlékeztetett Müller Cecília. Hangsúlyozta, hogy meg kell akadályozni, hogy fogékony szervezet, vagyis oltatlan, védtelen szervezet maradjon annak a környezetében, aki fertőzhet.

Müller Cecília a Fejér megyei Nagyvenyim orvosi rendelőjében 2020. november 15-én

Müller Cecília a Fejér megyei Nagyvenyim orvosi rendelőjében 2020. november 15-én

Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Csak akkor szűnik meg a vírus terjedése, ha nem talál fogékony szervezetet – tette hozzá.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/24/muller-cecilia-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilopták GPS-t a mezőgazdasági gépekből, tízmilliós kárt okoztak

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán. Az őrizetbe …