2021. február 27., szombatMa Ákos, Bátor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.02.27. Ákos, Bátor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília: A járvány nem enged a szorításából, enyhítésnek nincs itt az ideje

Hirdetés

Müller Cecília: A járvány nem enged a szorításából, enyhítésnek nincs itt az ideje

A járványügyi adatok hosszú idő óta konstansak, de először nőtt az aktív fertőzött betegek száma is. Miközben több országban különböző megszorításokat vezetnek be, mi a következetes védekezés elvét alkalmazzuk, ezért az operatív törzs továbbra sem tartja jó taktikának az enyhítést. Szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecílioa országos tisztifőorvos hangsúlyozta, csak óvatosan lehet enyhíteni, ezért Magyarország a következetes védekezés elvét követi.

Nem helyes, hogy enyhítünk, majd szigorítunk és aztán új enyhítünk. A járvány nem enged a szorításából, ezért ennek egyelőre még nincs itt az ideje.

Az oltások menetével kapcsolatban elmondta, hogy minden beérkező vakcinát a lehető legrövidebb idő alatt felhasználnak, hiszen a cél a társadalom védettségének elérése. 

Hirdetés

Az országos tisztifőorvos kiemelte, 4014 fővel újból 4000 fölé emelkedett a kórházakban ápoltak száma. Ez a növekedés pedig igaz a lélegeztetőgépekre kötött betegek esetében is, ahol a mai napon 321 fő került ilyen jellegű kórházi kezelésre.

Nő a szennyvízben a koronavírus örökítő anyaga

Még messze vagyunk a nyájimmunitástól, az átoltottsági adatok ezt igazolják.  Müller Cecília maximális óvatosságra kéri intette beszédében a lakosságot, mivel hatodik hete tovább nő  a a szennyvízben a koronavírus örökítő anyaga.

Az örökítő anyagának koncentrációjának növekedése miatt a szakemberek arra számítanak, hogy a pozitív fertőzöttek száma növekedhet.

LEHET, HOGY EGYELŐRE TÜNETMENTESEN FERTŐZNEK A VÍZ MIATT, DE TÍZ NAP, KÉT HÉT MÚLVA MÁR LÁTSZÓDNI FOG ENNEK A FERTŐZÖTTSÉG.

A vírusmutánsokkal is hasonló a probléma.  Ma 193 főnél mutatták ki az angol vírusvariánst,  a fertőzöttek átlagéletkora 51.

A LEGFIATALABB FERTŐZÖTT 6 ÉVES, A  LEGIDŐSEBB PEDIG 94 ÉVES.

A vírusmutánssal azonosított betegek közül 8 főt tudtak járványügyi szempontból azonosítani, akik konkrétan külföldön jártak. Müller Cecília szerint a többség nem hozható összefüggésbe külföldi utazással, tehát a közösségi terjedéssel nő az angol vírusmutáns fertőzöttségi mértéke.

Screen Shot 2021-02-17 at 13.33 - M1 élő  MédiaKlikk (1)

Fotó: M1 / Médiaklikk

Az említett brit variánson kívül számos más mutánst is azonosítottak már. Járványügyi és forgalomban lévő vakcinák hatásosságának szempontjából fontos ezek nyilvántartása. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/17/operativ-torzs-sajotajekoztato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János valami egészen új dologba vágta a fejszéjét

Lázár János valami egészen új dologba vágta a fejszéjét

Őstermelő lett Lázár János volt kancelláriaminiszter – vette észre a politikus vagyonnyilatkozatát áttekintve a Vásárhely24. A meglepő …