2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília: A harmadik hullám leszálló ágában vagyunk

Hirdetés

Müller Cecília: A harmadik hullám leszálló ágában vagyunk

Európában a harmadik hullám leszálló szakaszában vagyunk, köszönhetően az oltásoknak, és annak, hogy az emberek betartják a higiéniás szabályokat – mondta Müller Cecíliai az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Az országos tiszti főorvos kiemelte: a héten a regisztráltak előtt minden lehetőség adott, hogy időpontot foglaljanak, és beoltassák magukat.

Kitért arra is, hogy az oltást követően nem alakul ki még egyből a megfelelő védettség, mert bizonyos időnek el kell telni, hogy ez megtörténjen. De minél előbb oltakozik valaki, annál hamarabb védetté válik – vonta le a konzekvenciát Müller Cecília. A teljes védelmet a második vakcina felvétele biztosítja, nem szabad elhanyagolni, ezért mindenkit arra kért, jelenjen meg a második dózis beadásán.

Emlékeztetett, hogy ma 480 ezer adag Szputnyik V vakcina érkezett, ebből 200 ezer első, 280 ezer második komponensű vakcina. Jött még 355 ezer adag Pfizer-vakcina, illetve 19 ezer adag AstraZeneca-vakcina, utóbbiból „tetemes”, mintegy 324 ezer adag várható még a héten.

Hirdetés

Ha valakinek nem érkezett meg a védettségi igazolványa, az Ügyfélkapun keresztül tudja jelenti a hibát. A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL KAPCSOLATOS ÜGYBEJELENTÉS űrlapot kell keresni, ezt kitöltve lehet jelezni a problémát. Amúgy ugyanez a kormányablakoknál intézhető, ehhez viszont időpontot kell foglalni. A problémabejelentés menetéről az Index itt írt részletesen.

A magyar lakosság köréből a megkérdezettek 62 százaléka oltáspárti, és már csak 19 százaléka oltásellenes – nyugtázta örömmel a tiszti főorvos a KSH adataira hivatkozva. Változatlanul érvényes az, hogy mindegyik Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, nincs idő arra, hogy várakozzunk – hangsúlyozta. 

A 16. héten közel 10 ezerrel kevesebb fertőzést regisztráltak, mint a 15. héten, változatlanul 44 év az átlagéletkor, a nemek szerinti megoszlás nem változott – jelentette ki Müller Cecília, hozzátéve, hogy a pozitív személyek

  • 23 százaléka a 40–49 éves,
  • 17 százaléka 50–59 éves,
  • 16 százaléka 30–39 éves korosztályba, míg
  • a 20–29 éves és a 60–69 éves korcsoportba alig több mint […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/27/belfold-magyarorszag-koronavirus-operativ-torzs-oltas-muller-cecilia-harmadik-hullam-leszallo-ag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva elutasította az Esterházy Magánalapítvány keresetét az Esterházy-kincsek tulajdonjogáért indított perben …