2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Müller Cecília: 481 egészségügyi dolgozó koronavírusos

Müller Cecília: 481 egészségügyi dolgozó koronavírusos

Október második napjára rekordszámú új igazolt fertőzöttet jelentett a koronavirus.gov.hu: egyetlen nap alatt 1 322 főnél mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, és ezzel 28 631 főre emelkedett a járvány kitörése óta azonosított betegek száma Magyarországon. Az aktív fertőzöttek száma 21 484-re emelkedett, vagyis ennyien küzdenek jelenleg is a vírus okozta egészségügyi problémákkal. Közülük 740-en kórházban, 47-en pedig lélegeztetőgépen vannak. A járvány durvulását jelzi, hogy legutóbb áprilisban jelentettek egy nap alatt 17 elhunytat. 

Láthatjuk a számokból, hogy Európához hasonlóan Magyarországon is növekszik a fertőzöttek és elhunytak száma is – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az  operatív törzs pénteki tájékoztatóján.  A napi járványadatok között megemlítette, hogy az elmúlt 24 órában 13,7 ezer PCR tesztet végeztek. Kitért arra is, hogy a kormány biztosította a további tesztelés fedezetét is. 

Müller Cecília és Kiss Róbert a sajtótájékoztatón

Müller Cecília és Kiss Róbert a sajtótájékoztatón

Fotó: Magyarország Kormánya / Facebook

A tisztifőorvos ismertette a környező országok friss – és sajnálatos módon emelkedő fertőzés számokat takaró – járványadatait is.

Hangsúlyozta az alapvető szabályok a távolságtartás, maszkhasználat és gyakori kézmosás fontosságát. 

Minden elhunytnál volt krónikus betegség: főleg a szív-érrendszeri megbetegedések domináltak. 

Müller Cecília arról is beszélt, hogy érdemes előre gondoskodni a krónikus betegeknek a gyógyszer felíratásról, illetve a betegségek kezelésének orvosi javallatait gondosan betartani, mivel a kordában tartott betegségek esetén kisebb az esélye a koronavírus fertőzés súlyos tüneteire. 

A tisztifőorvos tájékoztatása szerint az Influenza oltás október második felében rendelkezésre áll majd. Az igénylők előzetes időpont egyeztetést követően kaphatják meg az oltást, és fontos, hogy ők ne […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/02/operativ_torzs_halalozas_jarvanyvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Átvállalja az állam a háziorvosi ügyeletek finanszírozását

Átvállalja az állam a háziorvosi ügyeletek finanszírozását

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője, Lipők Sándor a háziorvosi ügyeleti feladatok államosítását kéri egy …