2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Működésképtelen Covid-tesztek veszélyére figyelmeztet a forgalmazó

Hirdetés

Működésképtelen Covid-tesztek veszélyére figyelmeztet a forgalmazó

Helyreigazítás: 2021. szeptember 21. napján az index.hu, a hvg.hu, illetve több más online hírszolgáltató oldalán megjelentek “Ellenőrizetlen forrásból származó otthoni Covid-tesztek” témában cikkek, melyek Az Arvali Kft. valótlan állításokat tartalmazó nyilatkozatát közölték.

Az Arvali Kft. által tett nyilatkozat azt a valótlan látszatot kelt, hogy Magyarországon az A-Lab Pharma a BOSON Otthon használható Covid-19 antigén tesztek “hivatalos forgalmazója, márkaképviselete”, a megfelelő minőségű tesztek csak rajtuk és partnereiken keresztül beszerezhetők. 2021 júliusa óta az Arvali Kft. a hivatalos magyarországi forgalmazó és a más által forgalmazott tesztek nem megfelelő minőségűek.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az MSM Medical Kft. HIVATALOSAN forgalmazza a BOSON Otthon használható Covid-19 antigén teszteket Magyarországon 2021. április óta. Ezt igazolja többek között a Társaság OGYÉI Hatósági Bizonyítványa, mely 2021. április 4-én kelt, az MSM Medical Kft. részére kiállított nyilatkozata a Xiamen Boson Biotech Co., Ltd-nek, illetve a Társaság által készített Youtube videó is, mely az alábbi linken https://youtu.be/uyCHFAm4XBo 2021. április 26. óta folyamatosan elérhető, továbbá a Társaság www.msmmedical.hu című honlapja, mely szintén április óta aktív.

Az Arvali Kft. a fenti nyilatkozattal azt a hamis látszatot kelti a vásárlókban, hogy csak tőle, illetve az Arvali Kft. partnereitől lehet megvásárolni fent nevezett Covid-19 otthon teszteket.

Hirdetés

az MSM Medical Kft-nek és gyógyszertári, illetve nagykereskedelmi partereinek üzletpolitikája az, hogy a magyar emberek egészségét előtérbe helyezve megpróbálják a lehető legalacsonyabb, megfizethető áron kínálni az otthon használatos gyorsteszteket az Arvali Kft. áraihoz képest nagyságrendileg kedvezőbb árszinten, ezáltal széles körben elérhetővé tenni a magyar lakosság számára.


A szeptembertől a médiában is megjelenő, patikákban és gyógyászatisegédeszköz-üzletekben forgalmazott lakossági Covid–19-teszt, a Boson forgalmazója figyelmezteti partnereit és a termék vásárlóit, hogy feltehetően a márka országos tájékoztató kampányát is kihasználva ellenőrizetlen külföldi forrásokból jelentős mennyiségű Boson-teszt került a hazai piacra.

Kiemelték, hogy a figyelmeztetés nem érinti a Hungaropharma Zrt.-n, a Phoenix Pharma Zrt.-n, a Bellis Zrt.-n, a Patella 96 Kft.-n és a Salus Kft.-n keresztül beszerzett termékeket, azok ugyanis ellenőrzött forrásból származnak.

Az ismeretlen eredetű termékeket a patikákban és a közösségi médiában az eredeti forgalmazó szakmai anyagainak egyes elemeit is felhasználva próbálják meg terjeszteni.

A Boson hazai márkaképviselete felhívta a figyelmet arra is, hogy ugyan az EU-ban jogilag megengedett a termékek szabad áramlása, a gyakorlatban mégis minden országban és minden termékkategóriában kontrollálható, jól behatárolható értékesítési rendszerek alakultak ki egyértelmű felelősségi határvonalakkal, amelyeket a vállalkozók többsége tiszteletben is tart, és amelyek a fogyasztókat és a szerződéses viszonteladókat is védik.

A szóban forgó szállítmányok szállítási útvonala és a termékek szállításának körülményei ugyanakkor nem azonosíthatók, így nem kontrollálható a termékek tárolásának és szállításának környezete […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/21/covid-teszt-patika-ellenorizetlen-termek-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség …