2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mostantól órákkal hamarabb érkezhet a katasztrófavédelmi segítség

Hirdetés

Mostantól órákkal hamarabb érkezhet a katasztrófavédelmi segítség

Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja kiképző- és raktárbázisán átadták a 420 millió forint európai uniós támogatásból épített új logisztikai raktárcsarnokot.

A katasztrófavédelem XVII. kerületében lévő központi raktárbázisán 2019 végén vették használatba az első, európai uniós projektből felépített csarnokot. A jelenlegi, KEHOP-1.6.0-15-2022-00030 Logisztikai raktárcsarnok építése II. projekt a korábbi kapacitásokat bővíti. A most átadott létesítmény hasonlít az előzőhöz, nagyjából 790 négyzetméteres, hatméteres belmagasságú, fűthető könnyűszerkezetes csarnok. A jelentős karbantartást nem igénylő raktárépület tetejére telepített napelemekkel részben biztosítható a fűtés és az elektromosenergia-ellátás. A csarnokot targoncás, raklapos rakodásra alkalmas állványrendszerrel, belső világítással, rakodást, árufogadást, kiadást segítő elektromos raktárkapukkal szerelték fel.

231024-SZP 2494

Fotó: Szőke Péter / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ezek vannak a központi raktárakban

Itt kapnak helyet a Belügyminisztérium Állami Céltartalék részét képező védekezési anyagok, eszközök, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság részére raktározott anyagok, valamint a korszerűtlen, nehezen megközelíthető sződligeti raktárban tárolt ár-, illetve belvízvédekezési anyagok, eszközök. A 2019-ben létesített raktárcsarnokhoz hasonlóan több száz tömlő és szivattyú, aggregátor, homokzsákok, csizmák, törölközők, esőruhák, munkavédelmi kesztyűk, sátrak, tábori ágyak, matracok, ágyneműk kapnak helyet, fűtőberendezések, világítótestek, fáklyák, minden, amire árvíz idején szükség lehet a lakosság biztonságos mentéséhez, a káresemény felszámolásához. „A kisebb villámárvizek az érintett település környéki raktárkészletből megoldhatók, a nagyobb katasztrófák esetén használják a központi csarnokot”– közölte lapunkkal Mukics Dániel szóvivő. A szakemberek tájékoztatása szerint a készletet országspecifikusan határozzák meg, az elmúlt évek tendenciái alapján. 

Hirdetés

Az új projekt keretében két elektromos villás targoncát is beszerzett a szervezet. Az új raktárcsarnokban összevontan tárolt készletek lehetővé teszik a központi szervek gyorsabb reagálását és a műveletek logisztikai támogatásának mihamarabb történő elkezdését.

231024-SZP 2483

Fotó: Szőke Péter / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

„Már a négy éve megnyitott raktár használatával is órákkal lerövidült az az idő, ami az értesítés és a szükséges eszközökkel felszerelt kamionok útnak indítása között telt el, ugyanis a gépesítésnek köszönhetően az állványok lepakolásához alig van emberi erőre szükség. A jelenlegi még modernebb technológiákkal szintén csökkenthető ez az idő” – mondta el az Indexnek Pásztor József tűzoltó ezredes, a Gazdasági Ellátó Központ igazgatója.

A létesítmény által biztosított előnyökön kívül szólt a további lehetséges fejlesztési irányokról is. Kitért arra, hogy a raktárbázis betonozott felületeinek bővítésével konténerek, járművek tárolására nyílik lehetőség, a jelenlegi épületek kiváltása érdekében pedig szóba jöhet újabb […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/10/24/katasztrofavedelem-kozponti-logisztikai-raktarcsarnok-arvizvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …