2021. január 26., keddMa Vanda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.26. Vanda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Most még nehezebb lesz a falvakban vásárolni

Hirdetés

Most még nehezebb lesz a falvakban vásárolni

A tegnap bevezetett vásárlási idősáv vesztesei a vidéki kisboltok és a kistelepülések idősei lehetnek. Pedig az elöregedő lakosságú falvakban gyakran már a koronavírus-válság nélkül is gondot okoz a bevásárlás. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfői sajtóközleménye szerint a kormány elfogadta az Idősek Tanácsának javaslatát, amely a járvány lassítása mellett az idősek védelmét célozta. A döntés szerint

A KEDDI NAPTÓL MINDEN HÉTKÖZNAP 09.00 ÓRA ÉS 11.00 ÓRA KÖZÖTT, ILLETVE SZOMBATON ÉS VASÁRNAP 08.00 ÓRA ÉS 10.00 ÓRA KÖZÖTT BEVEZETIk AZ IDŐSEK VÁSÁRLÁSI SÁVJÁT.

Hirdetés

Ebben az időintervallumban csak a 65 év felettiek léphetnek be az alábbi üzletekbe:

  • élelmiszerboltok,
  • drogériák, (ide az illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletek tartoznak),
  • gyógyszertárak,
  • egyéb gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó boltok.

Egymillió ember érintett   

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, Bubenkó Csaba már egy hónappal ezelőtt kifejezte aggodalmát, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett is nehéz helyzetben van a kereskedelem, mivel a kockázati tényezők a szektorban dolgozókat fokozottabban érintik.

A VÁSÁRLÓK NAGYOBB SZÁMBAN, TÖMEGESEN JELENNEK MEG A BOLTOKBAN, ÍGY A JÁRVÁNYÜGYI ELŐÍRÁS EGYIK ELEMÉT, A TÁVOLSÁGTARTÁST SZINTE LEHETETLENSÉG MEGTARTANI.

Bubenkó Csaba hozzátette, az idősebbek eddig is a délelőtti órákat választották a nyugodt, tömegmentes vásárlásra, ezért a mai naptól életbe lépő vásárlási idősáv igazodik az ő vásárlási szokásaikhoz.  A szakszervezet elnöke elmondta, a fővároson kívül

több ezer családi kisvállalkozás

működtet élelmiszerboltot a kétezer fő alatti lélekszámú településeken, ahol a kedvezőtlen járványhatások miatt most nehezen maradnak talpon.  

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/25/falvak_kisboltok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mától református püspök Balog Zoltán

Mától református püspök Balog Zoltán

Beiktatták hivatalába Balog Zoltánt, akit novemberben a Dunamelléki Református Egyházkerület új püspökévé választottak – adta hírül az …