2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Most már azt is tudjuk, hogy jutunk el a szuperkórházba

Hirdetés

Most már azt is tudjuk, hogy jutunk el a szuperkórházba

A FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. nyerte el a Dél-budai Centrumkórház közlekedésfejlesztésére vonatkozó közbeszerzési pályázatot, amelyet a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK) még januárban írt ki. A komplexum tervpályázatát az M-Teampannon Kft. és Rutkai Pál András nyerte – írja a magyarepitok.hu.

A FŐMTERV feladata az engedélyezési tervek elkészítése, a létesítéshez szükséges engedélyek megszerzése és a kiviteli tervek és tenderdokumentáció elkészítése lesz, a legfőbb cél pedig a szuperkórház könnyű megközelíthetősége, hogy minél több közlekedési eszközzel oda lehessen jutni. Emiatt a gyalogosok és kerékpárosok számára is megfelelő infrastruktúrát alakítanak ki.

A XI. kerületben épülő létesítmény 1,2 millió embert szolgál ki, és minden egészségügyi ellátásra lehetőség lesz, de nemcsak a kórház közvetlen környékét fejlesztik, a tervezők ugyanis csomópontok kialakítását is tervezik az M1-M7 autópálya bevezető szakasz – Budaörsi út – Gazdagréti út – Lapu utca – Dobogó út kereszteződésében, a Balatoni út – Dobogó út kereszteződésében, valamint mentő- és buszsávokat is létesítenek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/03/kozlekedes-del-budai-centrumkorhaz-infrastruktura/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem volt védettségije a családnak, ezért a Junkies ment ki hozzájuk

Nem volt védettségije a családnak, ezért a Junkies ment ki hozzájuk

A család a helyszínre érkezve szembesült azzal, hogy védettségi igazolvány hiányában nem engedik be őket. …