2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / MOK: van, ahol a lélegeztetettek 95 százaléka meghal

Hirdetés

MOK: van, ahol a lélegeztetettek 95 százaléka meghal

A Magyar Orvosi Kamara utánajárna annak, hogy egyes kórházakban az altatásos (invazív) lélegeztetésben elhunytak száma akár 95 százalékos is lehet – ez olvasható az orvosi kamara által Pintér Sándornak írt levelben.  A belügyminiszternek küldött levél a kamara honlapján nem található meg, annak tartalmáról az RTL Klub szerzett tudomást.

Kendőzetlen őszinteséggel tárja fel a valóságot a kamara levele Pintér Sándornak, aminek bevezetőjében Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke úgy fogalmaz: 

Hatalmas a fizikai, lelki terhelés a kollégákon, de még működik az orvosi eskü: ha összeszorított foggal, ha nehéz feltételek mellett, vagy azok nélkül, de csinálják, teszik a dolgukat. 

A kritikus hangvételt követően azonban összefoglalja azokat a javaslatokat, amelyek az elmúlt hónapok alatt a kollégáktól érkeztek. 

Hirdetés

Többek közt a kamara azt javasolja, hogy ellenőrzések legyenek arra vonatkozóan, a lélegeztetések megfelelően folynak-e, mert 

nagyon magas a halálozási arány a lélegeztetettek esetében.

Arról azonban nincsenek hivatalos adatok, hogy Magyarországon milyen arányban tudnak élve lejönni a lélegeztetőgépről a koronavírusos betegek. 

Az ATV műsorában Szlávik János már korábban úgy nyilatkozott, hogy egyre többen halnak meg azok közül, akik lélegeztetőgépre kerülnek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/01/mok-egyes-helyeken-aki-lelegeztetogepre-kerul-alig-van-eselye-a-tulelesre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd szerdán közleményt …