2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mocsárosdűlő beépítése lekerülhet a politika napirendjéről

Hirdetés

Mocsárosdűlő beépítése lekerülhet a politika napirendjéről

Különleges módon a Városháza-ügy hozhat végső megoldást a III. kerületi politikát már évek óta lázban tartó Mocsáros beépíthetőségének kérdéskörében. A vizsgálóbizottság korábbi ülésén – amelyen Barts Balázst, a főváros vagyonkezelő cégének vezetőjét hallgatták meg – ugyanis előkerült egy ingatlanfejlesztési javaslatot tartalmazó dokumentum, melyet a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. (BFVT), a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) és a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztálya közösen készített még 2020 nyarán.

Kovács Péter, a vizsgálóbizottság elnöke által felmutatott kiadvány pontosan beazonosítja a Mocsárosdűlőnek azt a területét, mely kívül esik azon a területen, amelyet még tavasszal minősített át a főváros, kizárva onnan a beépítés elvi lehetőségét is. 

Ez a még „megmentésre” váró terület az Aranyhegyi út – Határ út – Gladiátor utca – Zsófia utca – Budapest-Esztergom vasútvonal között helyezkedik el, melyet a dokumentum úgy említ, mint

  • …kiemelkedő természeti értékekkel bíró, városszerkezeti szempontból kedvező elhelyezkedésű terület, mely közúti valamint a vasúti, gyorsvasúti és autóbusz-közlekedés által közösségi közlekedéssel részben ellátott. 
  • Mocsárosdűlő fejlesztési területe, mely jelen elemzés szerint nagyrészt beépítetlen, de fejlesztési potenciállal is rendelkező terület.
  • az egy évtized alatt kiépíthető vegyes funkciójú városrész, mely mind a lakásszektorban, mind az irodaszektorban újszerű kínálattal jelenhet meg, kereskedelmi és intézmény funkciókkal kiegészülve.
  • A közlekedési rendszer fejlesztése nélkül mintegy 1.100 lakás és 250.000 m2 bruttó szintterületű iroda-kereskedelem beépítés létesíthető, elsősorban az Aranyhegyi út mentén.
  • Mocsárosdűlő területének további beépítéséhez a fejlesztési terület belső úthálózata és a Szentendrei út között különszintű kapcsolat megvalósítása szükséges a Gladiátor út kiépítésével, a Pók utcai csomópont fejlesztésével. 

A fővárosi vagyonkezelő vezetője szerint 2017 körül kereste még meg őket a III. kerület, hogy adjanak támpontokat a Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) megalkotásához azzal, hogy letesznek a lehetséges fejlesztési irányokat tartalmazó koncepciót az asztalra. Ennek első változata 2018-ban el is készült.

Hirdetés

Én az akkori főépítésszel, Mártonffy Miklóssal jártam Bús Balázs akkori polgármesternél, bemutattuk neki ezt az anyagot. Ebben az anyagban egyébként akkor még 640 ezer beépíthető négyzetméter volt, több alternatívával. Azt mondtuk, hogy ez egy tárgyalási alap dokumentuma, ami alapján a kerület is elmondja, hogy mit szeretne, és ez alapján, közösen alakítjuk ki azt a véleményt, hogy mi legyen a tulajdonosi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/21/mocsarosdulo-beepitese-lekerulhet-a-politika-napirendjerol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony Gergely: Nem korlátozható a pedagógusok sztrájkhoz való joga

Karácsony Gergely: Nem korlátozható a pedagógusok sztrájkhoz való joga

A pedagógusok figyelmeztető sztrájkjával kapcsolatban úgy fogalmaztak, kiállnak azok mellett, akiket jogsérelem ér. A közoktatásban dolgozók …