2021. január 19., keddMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mobil iglukba költöztetik a hajléktalanokat Zalában

Hirdetés

Mobil iglukba költöztetik a hajléktalanokat Zalában

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére mobil iglukat szereznek be a Nagykanizsán a helyi hajléktalanok biztonságos elszállásolására. A szociális projekt megvalósításához a közelmúltban egymillió forintos támogatást ítélt meg Balogh László, Nagykanizsa polgármestere – írja a Zaol.hu.

Az Index úgy értesült a Magyar Vöröskereszttől, hogy egyelőre nem országos, hanem egyedülálló helyi kezdeményezésről van szó. 

Hirdetés

A mobil iglu eredetileg egy francia mérnök találmánya, és azért hasznos, mert:

  • összehajtható,
  • jó hőszigetelésű,
  • vízálló polifoam anyagból készült,
  • könnyen mozgatható,
  • higiénikus, mert egyszerűen tisztítható,
  • tűzálló
  • körülbelül 15 Celsius fokkal magasabb hőmérsékletet biztosít a kinti hőmérséklethez képest.

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete azért is javasolta a mobil igluk beszerzését, mert igencsak előnyös befektetésről van szó, miután nincs szükség engedélyeztetési eljárásra, ahogy az igluk technikai kivitelezés szempontjából rendkívül egyszerű eszközök.

Balogh László

Balogh László

Fotó: Varga György / MTI

A szakemberek úgy becsülik, hogy Nagykanizsán15-20 hajléktalan élhet, akiknek komoly segítséget jelentene, ha beköltözhetnének egy mobil igluba. Balogh László polgármester saját hatáskörben döntött a támogatás odaítéléséről.

Ezt a melegen tartó mobil iglut, amit nagyon okos megoldásnak tartunk, az egyik kollégám fedezte fel. Az ötlet egy tragikus eset után fogalmazott meg. Amikor tavaly ősszel hirtelen betörtek a mínuszok Nagykanizsára, november elején halálra fagyott egy hajléktalan, aki nem volt a helyi hajléktalanszálló lakója

– mondta el az Indexnek Baracskai Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Zala megyei igazgatója. 

A mobil igluk január 15. és 20. között érkeznek Nagykanizsára Csehországból, a legkölezebbi mobil iglu lelőhelyről. Az iglukat a hajléktalanszálló közelében fogják elhelyezni, hogy a látóterükben legyenek és így vigyázni tudjanak rájuk. 

Koronavírus, földrengés, 2020

Az idén fennállásának 140. évfordulóját ünneplő Magyar Vöröskereszt legutóbb a december 29-i, halálos áldozatokat követelő

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/01/03/mobil_iglu_magyar_voroskereszt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dohánycsempészeket ítéltek börtönbüntetésre Budapesten

Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság nem jogerősen négy férfit bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy …