2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mitől megy ekkorát Dobrev Klára? Miben bízhat Karácsony Gergely?

Hirdetés

Mitől megy ekkorát Dobrev Klára? Miben bízhat Karácsony Gergely?

Az előválasztási szavazás és az ajánlásgyűjtés előtt a legtöbb közvélemény-kutatásból azt derült ki, hogy leginkább hárman esélyesek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségre: Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Jakab Péter. A népszerűségi sorrend az elmúlt hetekben és hónapokban folyamatosan változott, de inkább az volt jellemző, hogy Karácsony Gergely és Jakab Péter állt az élen.

Az ajánlásgyűjtés eredménye azonban jó néhány kutatásra rácáfolt, és bár Dobrev Klára és Karácsony Gergely táborai között némi vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy melyikőjük gyűjtötte össze a legtöbb támogatói aláírást, az tény, hogy előbbi vált az előválasztás első miniszterelnök-jelöltjévé. Dobrev Klára elsőként adta le az induláshoz szükséges ajánlásokat, majd elsőként őt regisztrálta jelöltként az Országos Előválasztási Bizottság.

A most zajló szavazásról semmilyen hivatalos adat nincs és nem is lehet még, de a sajtóhoz eljutott információk szerint Dobrev Klára ismét csak jól teljesít. Vannak olyan aggodalmak is az egyes ellenzéki pártokban, hogy nem lesz szükség második fordulóra, ugyanis ha az egyik miniszterelnök-jelölt megszerzi az első fordulóban a szavazatok 50 százalékát, akkor lényegében nyert ügye van.

Erre utalt szeptember 24-i Facebook-bejegyzésében Lukácsi Katalin, a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja is, aki azt írta: veszélyben a második forduló.

Hirdetés

Nem lesz második forduló, ha a legfegyelmezettebb párt szimpatizánsainak részvétele aránytalanná válik. Ha jelöltjük megszerzi az 50% + 1 szavazatot

– fogalmazott Lukácsi Katalin, aki bejegyzésében azt is elárulta, hogy melyik jelölt esetében aggódik emiatt.

Dobrev Klára alkalmassága és rátermettsége nem kérdés, tavasszal azonban esélytelen Orbán Viktorral szemben. Szomorú és igazságtalan az, hogy ezt is mérlegelni kell, de túlzás volna az ellenzéken belül az 50%-ot meghaladó eredmény is. A Demokratikus Koalíció ügyes és jól szervezett párt, nekik hála komoly tétje és súlya lett már az első fordulónak is

– írta a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja.

Nem lehet az sem véletlen, hogy a miniszterelnök-jelöltek második vitáján Fekete-Győr András az őszödi beszédet is bedobta Dobrev Klára ellen. A Momentum miniszterelnök-jelöltje szerint ugyanis Dobrev Klára a férje, Gyurcsány Ferenc által elmondott őszödi beszédével a háta mögött nem győzhet a kormánypártok ellen. Sürgette, hogy mindenki menjen el szavazni, és segítse a generációváltást az ellenzéki vezetők soraiban.

Hol vagytok az előválasztásról, fiatalok?

– tette fel a kérdést Fekete-Győr András a napokban egy Facebook-bejegyzésben. Amellett érvelt, hogy minél több fiatal menjen el szavazni, és ne hagyják, hogy nélkülük döntsenek a jövőjükről.

A Demokratikus Koalíció ezzel szemben elégedett lehet az előválasztás eddigi alakulásával. Gyurcsány Ferenc szintén a napokban a Facebook-oldalán azt írta, mindenhol felajzott emberekkel találkozik, akik lelkesülve azt mondják, hogy a DK jól szerepel az ellenzéki előválasztáson.

Érzik a hangulaton, hogy ez most nagyon működik. Hogy Klári iszonyatosat megy, hogy jelöltjeink többsége hozni fogja a körzetét

– tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

A második miniszterelnök-jelölti vita után a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/26/mitol-megy-iszonyatosan-dobrev-klara-miben-bizhat-karacsony-gergely-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dobrev Klára az Elkxrtukról az Indexnek: A hazugság hazugság marad

Dobrev Klára az Elkxrtukról az Indexnek: A hazugság hazugság marad

Mindenképp szerettük volna hallani Dobrev Klára, Szilvásy György és Hann Endre véleményét a csütörtökön a …