2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mit vigyen magával, mire figyeljen, ha kikapcsolódna?

Hirdetés

Mit vigyen magával, mire figyeljen, ha kikapcsolódna?

A kormány fokozatos nyitással kapcsolatos ütemterve (az április 26-án megjelent 194/2021. (IV.26.) kormányrendelet értelmében) a négymillió beoltott eléréséhez kötötte számos közintézmény, illetve egyéb szórakozóhely nyitását is.

Gyors péntek délutáni szemlénk szerint komoly szórás mutatkozik a tekintetben, hogy ki és mikor nyit újra, és ezt hogyan kommunikálja. 

Hirdetés

A Szegedi Vadasparknál azt a felvilágosítást adták, hogy csak a nyitásról szóló kormányrendelet Magyar Közlönyben való közzététele után nyitják meg a kapukat. Ha ezt még pénteken megteszi a kormány, akkor a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők vihetik a gyermekeket, de ha csak szombaton jelenik meg a rendelet, akkor csak vasárnaptól fogadják a látogatókat. Létszámkorlátozást mindenesetre nem terveznek, mondván 47 hektáron elfér pár ezer ember. A honlapon olvasható tájékoztató szerint zárt térben kötelező a maszkviselés, de a nyílt területeken a látogatóknak ez nem szükséges, viszont a nem védett dolgozók számára előírás a viselése. 

Az egri Dobó István Vármúzeum május elsejétől fogadja a védettségi igazolványos látogatókat, akik a kiállításokat is megtekinthetik a belépőjegy ellenében.

Szintén a gyerekes családoknak kedvez a Tisza-tavi Ökocentrum újranyitása is, amely ugyancsak elsejétől várja az érdeklődőket. Előre felhívják a figyelmet, hogy a belépőjegy megváltása védettségi igazolványhoz kötött, amelyhez szükséges egyéb, személyazonosságot igazoló okmány is – az érkező felügyelete alatt lévő kiskorúak esetében is.

Továbbá arra is, hogy a parkoló és a jegypénztárok előtti terület még közterület, ahol kötelező a maszkviselés. A létesítmény területén egyébként a maszk viselése önkéntes illetve “javasolt”, de nem kötelező a zárt terekben sem.  Létszámkorlátozást itt sem terveznek. 

Az éppen fennállásának 250. évfordulóját ünneplő ELTE Füvészkert már üzemszerűen működik, egyedül az Üvegház és a Pálmaház van zárva. 

A szentendrei Skanzen például a honlapján tette közzé, hogy május 11-től tervezi az újraindulást. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/30/koronavirus-magyarorszagon-nyitas-muzeum-vadaspark/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva elutasította az Esterházy Magánalapítvány keresetét az Esterházy-kincsek tulajdonjogáért indított perben …