2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mit tesz a magyar kormány a klímavédelem érdekében?

Hirdetés

Mit tesz a magyar kormány a klímavédelem érdekében?

„Akkor, amikor a világ vezetőinek többsége csendben nézi, hogy a párizsi klímavédelmi egyezmény óta is folyamatosan nő a légkör szén-dioxid koncentrációja, helyesen mondja Áder János köztársasági elnök úr, hogy egyre nehezebb elhitetni a választópolgárokkal, hogy 26 éve folyamatosan a 24. órában vagyunk” – olvasható Varga Judit zöldpolitikáról és klímavédelemről szóló véleménycikkében.

Az igazságügyi miniszter szerint Magyarországon – történelmünk során először – idén június-júliusban a napenergiával termelt áram mennyisége meghaladta a fosszilis energiahordozókból származó energia mennyiségét.

A Magyar Nemzetben megjelent publicisztikában a tárcavezető kifejti, hogy

bár az Európai Unió a világ üvegházhatású gázok kibocsátásának csupán nyolc százalékáért, Magyarország az unión belül pedig csak 1,5 százalékért felelős, mégis a magyar konzervatív környezetvédelmi intézkedések mutathatnak példát az egész világon.

Hirdetés

Hozzáteszi, hogy összesen 21 ország tudott jelentős gazdasági növekedést produkálni úgy, hogy közben az 1990-es szinthez képest csökkentette szén-dioxid-kibocsátását.

Magyarországon majd négyszeresére nőtt az egy főre eső GDP, miközben a kibocsátást 33 százalékkal, az energiafelhasználásunkat pedig 15 százalékkal csökkentettük.

Varga Judit kiemeli, hogy Magyarország

az Európai Unióban elsőként ratifikálta a párizsi megállapodást, és egyik első tagállamként foglalta törvénybe a klímasemlegességet, más szóval azt, hogy 2050-re csak annyi üvegházhatású gázt bocsát ki, amennyit meg is tud kötni erdeinek és gyepterületének segítségével.

2020-ban a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervet hirdetett, ehhez piaci forrásokat is bevonnak, eddig kétmilliárd euró értékben bocsátottak ki zöldkötvényt intézményi befektetők számára. A miniszter az akcióterv intézkedéseit három fő területre bontotta: közlekedési fejlesztések, technológiai átalakítások és a természeti kincsek megóvása.

Varga Judit

Varga Judit

Fotó: Vajda János / MTI

Varga Judit néhány konkrét intézkedést is említett:

  • A közlekedési […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/08/mit-tesz-a-magyar-kormany-a-klimavedelem-erdekeben-varga-judit-lmp-glasgow-ensz-klimacsucs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elkaszálta a bíróság a tihanyi önkormányzat Balatoni Kapu projektjét

Elkaszálta a bíróság a tihanyi önkormányzat Balatoni Kapu projektjét

Valószínűleg még évekig szenvedni fogunk az átmenő forgalom következményeitől – kommentálta Tihany polgármestere a település közlekedése …