2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mindent letarolt az M3-ason a lakókocsis gyorshajtó

Hirdetés

Mindent letarolt az M3-ason a lakókocsis gyorshajtó

Közúti baleset gondtalan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 78 éves férfival szemben az Egri Járási Ügyészség. Az elkövető túl gyorsan hajtott a lakókocsis szerelvénnyel, amivel balesetet okozott, melyben felesége súlyos sérüléseket szenvedett.

A vád szerint a férfi még 2021. június 25-én délelőtt haladt az M3-as autópályán Miskolc irányába egy személyautóval, illetve egy ahhoz kapcsolt lakókocsiból álló járműszerelvénnyel.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi az autópálya belső sávjában a megengedett 80 kilométer per óra helyett 95-100 kilométer per órás sebességgel közlekedett, amikor a jármű vontatmánya megingott.

A sebesség és a kormánymanőverek miatt a járműszerelvény elvesztette stabilitását, végül a belső szalagkorlátnak ütközve felborult. A balesetről felvétel is készült.

Hirdetés

A vádlott mögött érkező többi gépjármű vezetője még időben meg tudott állni az autópálya közepén elterülő jármű előtt, így súlyosabb kimenetelű baleset nem történt.

A férfi mellett utazó felesége azonban nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, többek között lapocka- és többszörös bordatörést szenvedett el. A vádlottnak csak könnyű sérülései lettek.

Az ügyészség a gyorshajtást nevezi meg a baleset okaként, mivel az előírások szerint a férfi az általa vezetett gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel legfeljebb csak 80 kilométer per órás sebességgel közlekedhetett volna.

Az Egri Járási Ügyészség a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/05/baleset-kozlekedes-vademeles-heves-megye-m3-lakokocsi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Baleset történt a Ferihegyre vezető úton, lezárták

A balesetben egy teherautó ütközött össze egy autóval, utóbbi vezetője beszorult járművébe, a tűzoltók feszítővágóval …