2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mindenki időben kapjon esélyt

Hirdetés

Mindenki időben kapjon esélyt

Minden év február 4-én tartják a rák elleni küzdelem világnapját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, és hangsúlyozza a megelőzés, illetve a megfelelő kezelés fontosságát – jelentette ki dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója. Hozzátette: az intézmény a tüdődaganatos megbetegedések kezelése mellett hangsúlyt helyez a megelőzésre és a rehabilitációra, valamint jelentős szerepet vállal az ezzel kapcsolatos tudományos kutatásokban is.

Esély a gyógyulásra

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet a tüdőbetegségek kezelésének centrumaként a tüdőrák ellátásában is széles vertikumot képvisel. Az intézmény szinte teljes körű lehetőségekkel rendelkezik mind a képalkotó, mind az invazív diagnosztikai vizsgálatok területén. 

Hangsúlyozandó, hogy akkor van legnagyobb esély a gyógyulásra, ha időben felfedezésre kerül a daganatos elváltozás

Hirdetés

– mondja dr. Bogos Krisztina.

Az időben, azaz korai stádiumban felfedezett betegség esetén a műtéti beavatkozás az elsődleges. Amennyiben a betegség már előrehaladott, úgy komplex kezelési stratégia szükséges. A terápiás lehetőségek köréből a személyre szabott kezelés során célzott kezelés, kemoterápia vagy az immunterápia alkalmazása is az ellátás napi rutinjának részét képezi. 

Az ellátás során egyre inkább kiemelt szerepe van a rehabilitációnak, ami a betegek légzési képességének javítását célozza, fontos a műtét előtt és a műtéten átesett betegek esetén is. A végstádiumú tüdőrákos betegek lehető legmagasabb színvonalú ellátásához az intézményben található az ország egyik legnagyobb hospice-palliatív osztálya – mondta a főigazgató.

Kulcslyuktechnikával műtenek

Prof. dr. Rényi-Vámos Ferenc, az intézet Mellkassebészeti Centrumának vezető főorvosa elmondta: az intézmény Mellkassebészeti Osztályán komoly infrastrukturális és szakmai fejlesztések történtek az elmúlt időszakban. Ezáltal a betegek kétágyas, fürdőszobás, klimatizált, EKG-monitorral felszerelt kórtermekben gyógyulnak. 

Rényi-Vámos Ferenc centrumvezető főorvos beszél a rák elleni küzdelem világnapja alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Budapesten, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2023. február 1-jén

Rényi-Vámos Ferenc centrumvezető főorvos beszél a rák elleni küzdelem világnapja alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Budapesten, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2023. február 1-jén

Fotó: Balogh Zoltán / […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/01/tudorak-rak-vilagnapja-szures-megelozes-orszag-koranyi-pulmonologiai-inezet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább csökken az élelmiszerárak inflációja

Hétfő reggel már írtunk arról, hogy a SPAR-nál is bejelentettek egy nagy árcsökkentő programot. Az …