2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Minden ötödik magyar nőt bántalmaz a párja

Hirdetés

Minden ötödik magyar nőt bántalmaz a párja

A Nők a Nőkért Egyesület (NANE) szerint több mint 226 ezer magyar nő él fizikailag is bántalmazó kapcsolatban, de minden ötödik nő elszenved valamilyen mértékű fizikai bántalmazást a partnerétől életében. A pszichés bántalmazást nehezebb számokban kimutatni, mert nincsenek külső nyomai. A mentális és fizikai egészségre viszont sokszor kihatnak a lelki sérelmek.

Winkler Zsuzsanna, a NANE segélyvonalán dolgozó önkéntese tisztázta, hogy sok a téves előfeltevés a családon belüli erőszakról és a nők bántalmazásáról. Például a leggyakoribb tévhit, hogy bántalmazás egy bizonyos társadalmi rétegben fordul elő. Valójában a bántalmazók között lehet bármilyen korosztályba tartozó, különféle társadalmi státuszú, magas vagy alacsony beosztású személy. 

A bántalmazás eszközeit tekintve nagy a különbség

Az erőszakot nem lehet egy társadalmi vagy etnikai csoporthoz kötni, és a társadalom által elismertebb rétegekben ugyanolyan magas számban fordul elő, mint az alacsony státuszúak körében.

Amiben különbségek lehetnek, azok a bántalmazás eszközei. Egy jól menő ügyvéd, vagy egy jó kapcsolatokkal rendelkező vállalkozó egész más eszközöket is fel tud használni a bántalmazásra, mint egy rosszabb társadalmi helyzetű férfi. Például élhet a jogi zaklatás eszközével úgy, hogy újabb és újabb pereket indít az áldozat ellen, ügyesebben tudhatja manipulálni a hatóságokat, vagy az áldozat környezetét

Hirdetés

– fejtette ki Winkler Zsuzsanna.

Az elismertebb társadalmi rétegekhez tartozó bántalmazók magasabb iskolázottságuk révén sokkal tudatosabbak a jogi kérdésekben, ezáltal körültekintőbbek is, hogy ne bukjanak le a bíróság előtt és ne hagyjanak bizonyítékot az elkövetett erőszakos cselekményekről.

Ennek egyik elhíresült esete a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/17/bantalmazas-nok-elleni-eroszak-statisztika-csaladon-beluli-eroszak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is tarolt a Fidesz

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint Szamosújlakon Bégány Róbert, a Fidesz-KDNP jelöltje 171 érvényes vokssal …